Foto: PantherMedia/Scanpix
Saule decembra beigās negriežas uz gaišo pusi un Dieva dēls 24.decembrī nedzimst tādēļ, lai tu visu decembri spaidītos pa veikaliem, pērkot visādus niekus un cerētās laimes vietā saņemot tukšu maku un depresiju!
  1. Boikotē Ziemassvētku laika iepirkšanās trakumu.
  2. Ja pērc dāvanas, tad tikai veselīgas un dabiskas lietas, vēlams - pie vietējiem ražotājiem.
  3. Centies dāvanas lieki neiesaiņot, bet, ja iesaiņo, tad izvēlies dabīgus materiālus - papīru, linu.
  4. Varbūt šogad - tā vietā, lai sūtītu apsveikuma kartīti, - tu vari piezvanīt vai aizsūtīt e-pastu ar savu smaidu. Bet, ja tomēr vēlies sūtīt kartīti, tad izvēlies tādu, kas nav pārklāta ar lakas vai plastmasas kārtu!
  5. Rotā māju ar dabiskiem materiāliem, ver puzurus - tā ir lieliska meditācija tuvinieku lokā: viens mizo salmiņus, otrs precīzi sagriež posmiņos, trešais ver dažāda lieluma pa-saules modelīšus.
  6. Necērt eglīti, labāk to izrotā mežā. Tas būs tavs īpašais Ziemassvētku notikums un tev būs sava īpašā egle īpašajā mežā! Vai arī iegādājies egli podiņā - to vēlāk varēsi iestādīt piemājas dārzā!
  7. Ja dedzini svecītes, tad tikai dabiskas izcelsmes, kas lietas no vaska vai palmu eļļas, kā arī nav aizdarītas ar mākslīgām smaržvielām.
  8. Neatbalsti uguņošanu - tur gaisā izšauj arī krietnu devu smago metālu.
  9. Nepārēdies!
  10. Ziemassvētku laiks ir īstais brīdis dvēseles dzidrināšanai, ne maka tirināšanai: lasi, domā, dziedi, runājies ar tuviniekiem, ej dabā un uz baznīcu.

Gadumijā uzraksti vismaz 20 zaļus nodomus un kaut 10 no tiem arī īsteno!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!