Foto: DELFI
Palodzes ir pilnas ar augiem, ka vairs nav vietas jauniem? Vai varbūt vēlies savu telpaugu kolekciju papildināt ar kaut ko jaunu? To varēsi izdarīt īpašā augu maiņas punktā, kas darbosies sestdien, 11. janvārī, tirdzniecības centrā "Rīga Plaza".

Augus varēs ne tikai apmainīt, bet arī atstāt – nemainot pret kādu citu. Pasākuma rīkotāji mudina visus telpaugus pirms nešanas uz augu maiņas punktu rūpīgi pārbaudīt, lai nav tā, ka telpaugi tiek atnesti ar slimībām vai kaitēkļiem. Dalība augu apmaiņas punktā ir bez maksas. Augu apmaiņas punkts atradīsies "Rīga Plaza" inovāciju stendā.

Tāpat pasākuma laikā varēs ne tikai mainīties ar augiem, bet būs arī iespējams iestādīt savu augu.

Kā liecina informācija "Rīga Plaza" mājaslapā, šīs idejas iniciatori ir augu koncepttelpas "Augnīca" aktīvisti. "Augnīca" ir izveidota ar mērķi veicināt kopienas iniciatīvas lokālu pārmaiņu veicināšanā, tiecoties uz ilgtspējīgu attīstību un zero waste dzīvesstilu, paskaidrots mājaslapā.

Telpaugi, kuri tiks atstāti un neatradīs savu jauno saimnieku, kļūs par daļiņu no "Augnīcas". Kā vēsta informācija mājaslapā, Rīgā nākotnē plānots izveidot augu koncepttelpu jeb "zaļo salu" – vietu, kur satikties, diskutēt, mācīties un uzzināt par ilgtspējīgu attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!