Foto: Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrība

Jau tradicionāli septembrī Bauskas pilī notiek vīnogu izstāde, un arī šis gads nav izņēmums. 11. septembrī pils pagalmā varēs lūkot vairāk nekā 150 dažādu šķirņu vīnogas, portālu "Māja&Dārzs" informēja Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības priekšsēdētājs Ričards Ivanovs.

"Lai arī šīs vasaras vidus bija karsts un sauss kā Eiropas dienvidu valstīs, daudziem dārzkopjiem tas radīja pamatīgas problēmas, tikai ne vīnogu audzētājiem, vīnogas jutās lieliski. Toties vēsā un ļoti lietainā vasaras izskaņā, vīnogas Latvijā briedina lēnām," tā Ivanovs.

Kā informēja Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības priekšsēdētājs Ričards Ivanovs, šogad vīnogu izstāde notiek jau piekto gadu pēc kārtas. Izstādē ne tikai tiek vērtēts, kāds šis gads ir bijis vīnkopjiem, bet arī tajā vienkopus savas izaudzētās ogas izstāda lielākie Latvijas vīnogu audzētāji.

Vīnogu izstādi varēs aplūkot Bauskas pils vecās daļas pagalmā. Tāpat, kā informē Ivanovs, izstādē varēs pakonsultēties ar vīnkopjiem.

Izstādē piedalīsies arī vīnogu audzētāji no Bauskas ar vairāk nekā 20 gadu stāžu - Gatis Kužums, kura kolekcijā ir teju 500 galda vīnogu šķirnes un Ģirts Miķelsons, kas audzē pamatā vīna šķirnes vīnogas.

Portāls "Māja&Dārzs" jau vēstīja, ka pērn izstādē varēja aplūkot 210 škirņu vīnogas.

Izstādes darba laiks:

  • 11. septembrī no pulksten 10 līdz pulksten 18. Ieejas maksa izstādē – pieaugušajiem 1 eiro, bērniem – 50 centi.

Izstāde "Latvijas vīnogas 2021" notiek Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības īstenotā projekta "Latvijas vīna tūrisma attīstība" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!