Foto: Publicitātes foto
No 4. līdz 6. augustam Latvijas Nacionālajā dabas muzejā (LNDM) norisināsies dienliliju izstāde, kurā kopumā tiks eksponēti vairāki simti šķirņu, kā arī būs iespēja uzdot jautājumus dienliliju audzētājiem un iegādāties stādus, informē LNDM izstāžu kuratore Undīne Preisa.

Dienlilijas, ko dēvē arī par skaistziedēm, dienziedēm, viendienītēm, ir piemērotas aizņemtiem cilvēkiem, jo neprasa īpašu aprūpi – tās spēj paciest sausumu, augt dažādās vidēs, plaukt tiešos saules staros vai pusēnā. Dienziežu krāšņumu neietekmēs nedz krusa, nedz stiprs lietus un vējš, jo nākamajā rītā atkal būs izplaucis jauns zieds un ziedēšana var turpināties līdz pat diviem mēnešiem. Arī kaitēkļi un slimības dienziedes apmeklē diezgan reti, tāpēc šī ziemciete cauri laikiem saglabā savu popularitāti privātos dārzos un bieži tiek izmantota veidojot parku apstādījumus.

Izstādes atklāšana notiks ceturtdien, 4. augustā, pulksten 13 muzeja 2. stāva izstāžu zālē. Izstādes darbalaiks: ceturtdien no pulksten 13 līdz 19, piektdien un sestdien no pulksten 12 līdz 17.

Izstāde "Dienlilijas 2022" tiek rīkota sadarbībā ar biedrību "Latvijas dekoratīvo augu oriģinatoru apvienība" un dārzu centru SIA "Hedera Pluss".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!