Foto: LETA

26. un 27. septembrī Bauskas pils muzejā jau tradicionāli notiks Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības organizētā izstāde "Latvijas vīnogas 2020", kurā vienkopus varēs aplūkot vairāk nekā 100 šķirņu vīnogas, kā arī varēs smelties zināšanas izglītojošā seminārā par vīnogu audzēšanu, "Tavs Dārzs" informēja Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības priekšsēdētājs Ričards Ivanovs.

"Šogad Latvijā bija izcila ziemāju raža. Žēl, ka šogad to pašu nevaram teikt par vīnogu ražu," norāda Ivanovs. Viņš skaidro, ka vīnogu ražu šogad ietekmējuši ne pārāk labvēlīgie laikapstākļi.

"Visi interesenti laipni aicināti pils pagrabos apskatīt un pagaršot vairāk nekā 100 šķirņu dažādās Latvijas vietās audzētu vīnogu paraugus. Tāpat visi aicināti piedalīties izglītojošā seminārā par vīnogu audzēšanu," aicina Latvijas Vīnkopju un vīndaru biedrības priekšsēdētājs. Seminārā pieredzes stāstos un vīnogu audzēšanas knifiņos dalīsies vīnkopji. Kā uzsver Ivanovs, kopumā Latvijas vīnkopju un vīndaru biedrības biedriem vīnogu dārzu platība tuvojas 20 hektāriem.

Izstādes darba laiks:

  • 26. septembrī no pulksten 10 līdz 18;
  • 27. septembrī no pulksten 10 līdz 15.

Ieejas maksa izstādē: pieaugušajiem 1 eiro, bērniem – 50 eiro centi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!