Foto: Shutterstock
Tie, kas aizrāvušies ar fen-šui mācību, zina, kā mājām piesaistīt laimi un veiksmi, pareizi izvietojot mēbeles un mājlietas. Portāls "Womanbook.com" apkopojis fen-šui mācības sekotāju ieteikumus, kā atbrīvot pozitīvās "či" enerģijas plūsmu un kam noteikti nevajadzētu atrasties dzīvoklī.

Liekās un nevajadzīgās lietas

Lai "či" enerģija varētu brīvi plūst pa mājokli, atbrīvojies no liekajiem krāmiem. Formula vienkārša - ja lieta nav aiztikta ilgāk par gadu, tā nav vajadzīga. Vecas lietas mājoklī izplata zināmu enerģiju, kas ne vienmēr ir pozitīva. Šī iemesla dēļ neaizdomājoties atvadies no nevajadzīgajām mantām!

Pārāk daudz dekorāciju

Ja dzīvoklis ir pārblīvēts ar gleznām, spoguļiem, neskaitāmiem suvenīriem un puķēm, pozitīvās enerģijas plūsma tiek bremzēta. Izvēlies vien dažas dekorācijas, kas aktivizēs veiksmes, mīlestības un veselības enerģiju. Sveču pāri noderēs guļamistabā, savukārt glezna ar kalnu ainavu - darbistabā.

Spogulis guļamistabā

Fen-šui mācības sekotāji ir pārliecināti, ka spogulim guļamistabā nav vietas. Ja šis noteikums šķiet neizpildāms, pacenties spoguli novietot tā, lai tajā nebūtu redzams guļošs cilvēks. Tas ir, spogulis jānovieto pēc iespējas tālāk no gultas. Miegā spogulis atņem spēkus, provocē domstarpības laulāto vidū, kā arī vājina veselības enerģijas plūsmu.

Šausmu figūriņas

Fen-šui galvenais princips - ap mums jābūt tikai tādām lietām, kas mums patīk. No Taizemes atvestā pūķa figūriņa nav labākais veids, kā aktivizēt pozitīvo enerģiju. Tieši tāpat ir ar suvenīru maskām - tās ir ne tikai biedējošas, bet arī noskaņo negatīvi.

Stihiju sadursme

Būtiski, lai interjerā nekonfliktētu pretējas stihijas, piemēram, uguns un ūdens. Īpaši svarīgi tas ir virtuvē. Ja tosteri, plīti vai mikroviļņu krāsni novietosi līdzās izlietnei, finanses "aizplūdīs". Virtuve ir svarīgākā zona, domājot par finanšu labklājības piesaisti. Ja vairs nav iespējams pārplānot darba zonu sadalījumu, starp dažādām stihijām ieteicams novietot koku - koka skapīti vai vienkārši - dēlīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!