Foto: Publicitātes attēli
Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā jūlija izskaņā krāšņi saplaukušas dažādu sugu pelargonijas, kas priecē ar savu krāsu toņu dažādību un smaržu.

Kā "Tavs Dārzs" pastāstīja LU Botāniskā dārza pārstāve Agnese Reķe, kopumā botāniskā dārza kolekcijā ir aptuveni 100 dažādas pelargoniju sugas un šķirnes, taču ne visas no tām ikdienā ir aplūkojamas apmeklētājiem – apmeklētāju priekam dārza speciālisti apskatei redzamās pelargonijas regulāri maina, izstādot viskrāšņāk ziedošos eksemplārus.

Šobrīd dārzā apskatāmas dažādu grupu pelargonijas, piemēram, 11 dažādas smaržīgo lapu pelargoniju sugas un šķirnes, 15 dažādas joslu pelargoniju šķirnes un 25 nokareno pelargoniju dažādības. Pelargonijas aplūkojamas gan botāniskā dārza siltumnīcās, gan āra teritorijā.

Foto: Publicitātes attēli

Pelargoniju kolekcija LU Botāniskajā dārzā ir veidota ilgu gadu garumā, tādēļ daļai kolekcijas precīza izcelsmes vieta vairs nav zināma, norāda Reķe. Lielākā daļa pelargoniju sugu un šķirņu dārzā nonākušas apmaiņas ceļā ar citiem pasaules botāniskajiem dārziem, pirktas stādaudzētavās (galvenokārt Vācijā) vai atvestas no darbinieku ceļojumiem.

Savvaļā lielākā pelargoniju sugu daudzveidība ir Diendivāfrikā.

Ieeja, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā. Ar ieejas biļešu cenām var iepazīties LU Botāniskā dārza tīmekļa vietnē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!