Foto: F64
Ik gadu gaidīts notikums dārzkopju aprindās ir tradicionālā izstāde "Tomātu parāde", kur vienkopus var redzēt vairāk nekā 400 dažādas tomātu šķirnes, klātienē sastapties ar pieredzes bagātajiem tomātu selekcionāriem no visas Latvijas, kā arī iegādāties tomātu sēklas, un arī šis gads nav izņēmums. Košo un krāsaino tomātu balli Latvijas Dabas muzejā var aplūkot no 19. līdz pat 23. augustam.

Ik gadu Latvijas tomātu selekcionāri apmeklētājus pārsteidz ar saviem lolojumiem, jo tomātiem ir doti ne tikai neparasti nosaukumi, bet arī tiem ir košas krāsas un dažādas formas, nemaz nerunājot par savdabīgajām garšas īpašībām. Izstādē var aplūkot ne tikai jaunas tomātu šķirnes, bet arī visiem iemīļotas un arī pasaulē atzinību guvušās šķirnes.

Izstādes apmeklētāji klātienē var arī iegādāties un pasūtīt tomātu sēklas, kas reģistrētas Valsts augu aizsardzības dienesta reģistrā. Tāpat Latvijas tomātu audzētāji sniedz vērtīgas konsultācijas par tomātu audzēšanu.

Izstādē piedalās Dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" biedri no dažādiem Latvijas novadiem – Valdis Pūliņš, Natālija Zeltiņa, Linda Grotupe, Darja Jureviča, Ludmila Kodzasova, Jānis Andersons, kā arī ilggadējie sadarbības partneri – Elga Bražūne no zemnieku saimniecības "Neslinko".

Dabas muzeja pārstāvji aicina apmeklētājus ievērot valstī spēkā esošos noteikumus par pulcēšanos un publiskajiem pasākumiem, kā arī viņi informē, ka izstādē vienlaicīgi drīkstēs atrasties 25 cilvēki.

Izstādes darba laiks:

  • 20. augustā no pulksten 10 līdz pulksten 17
  • 21. augustā no pulksten 10 līdz pulksten 17
  • 22. augustā no pulksten 11 līdz pulksten 17
  • 23. augustā no pulksten 11 līdz pulksten 17

Vairāk par izstādi un biļešu cenām uzzini šeit.

Foto ieskats gardajā tomātu izstādē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!