Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē, 30. aprīlī un 1. maijā, no pulksten 9 līdz 17 Siguldas Svētku laukumā norisinās jau 18. Latvijas Stādu parāde, kurā piedalās ap 150 stādu audzētājiem no visiem valsts reģioniem, veidojot plašāko nacionālo stādu gadatirgu. Tāpat apmeklētājiem ir iespēja iegādāties amatnieku ražojumus, dārza tehniku, piedalīties labdarības izsolē, kur tiek piedāvāti retie augi, norisinās arī dažādi konkursi.

Pasākuma laikā Kalsnavas arborētums priecē bērnus un pieaugušos ar dažādām atraktīvām un izglītojošām spēlēm, bet visā teritorijā pieejami stādu audzētāju veidoti ekspozīciju stendi.

Tiem, kas vēl ir ceļā uz Siguldu pēc stādiem, pasākuma rīkotāji atgādina par satiksmes ierobežojumiem, automašīnu novietošanas iespējām, kā arī aicina nenošķērsot Siguldas iedzīvotāju iebraucamos vai piebraucamos ceļus uz pagalmiem un privātīpašumiem.

Īpaši padomāts par velobraucējiem, kuri velosipēdus varēs novietot pie Siguldas Svētku laukuma izvietotajos velostatīvos. Savukārt invalīdiem, uzrādot invaliditātes apliecību, ir iespēja novietot transportlīdzekļus tiem īpaši paredzētās vietās tuvāk pasākuma norises vietai.

Svarīgi atgādināt, ka iebraukšana Siguldā no Rīgas puses ir apgrūtināta dzelzceļa pārvada remontdarbu dēļ, tāpēc līdz laikam, kamēr Gaujas senielejā atsāksies remontdarbi, Stādu parādes rīkotāji aicina izvēlēties ceļu pa Valmieras šoseju un caur Turaidu. Savukārt tie, kas Siguldā iebraukuši no Rīgas puses, pirms dzelzceļa pārvada, respektējot dzīvojamā kvartāla apbūvi, aicina nogriezties uz Kalnu ielas vai braukt pa Noliktavu ielu, tālāk izvēloties ceļu gar Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!