Foto: Publicitātes foto
Siguldas novada kultūras centrs "Siguldas Devons" šajās dienās grimst flokšu kupenās – līdz pat sestdienai, 24. jūlijam, šeit var apskatīt vairāk nekā 100 dažādus flokšus.

Kā informēja kultūras centra pārstāve Līva Ziediņa, izstādē piedalīsies stādu audzētava "Eži" (Ilona Kokta un Ligita Mūza) un selekcionāre Guna Rukšāne. Izstādi papildina Māras Ozolas krāšņās gleznas, kurās attēlots šī zieda krāšņums. Izstādē starp ziedu daudzveidību var apskatīt holandiešu selekcionāra J. Verschoor firmas īpaši izturīgās šķirnes, kā arī krievu selekcionāru E. Konstantinova, V. Surikova un citu selekcionāru radītos interesantos un krāšņos flokšu ziedus.

Ekspozīcijas pamatā visi interesenti var iepazīties ar agrā un vidējā ziedēšanas laika šķirnēm, to krāšņumu un krāsu piedāvājumu.

"Kopā agrās un vidējā ziedēšanas laika šķirnes, ziedēšanas trakumā iemaldījies pat kāds vēlais floksis, bet ko gan šovasar citu gaidīt – kaltējošā karstuma un sausuma dēļ viss šķiet savādāk, gan ziedu krāsu toņi, ziedkopu lielumi un ziedu forma. Bet tomēr skaisti!" tā selekcionāre Ilona Kokta.

Ieeja izstādē ir bez maksas, un tā apmeklētājiem ir atvērta piektdien, 23. jūlijā, no pulksten 11 līdz pulksten 19, savukārt sestdien no pulksten 10 līdz pulksten 16.

Pasākuma rīkotāji izstādes apmeklētājus aicina ievērot visas valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!