Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 2. oktobrī, Bulduru Dārzkopības vidusskolā notiek dārzkopju iemīļotie un tradicionālie Rudens ražas svētki, kuros var "nomedīt" ne tikai skaistus un kvalitatīvus stādus, amatnieku un mājražotāju gardumus, bet arī, gūt vērtīgas zināšanas meistarklasēs.

Gadatirgus un citas aktivitātes Bulduru Dārzkopības vidusskolas teritorijā notiks no pulksten 9 līdz 16. Ieeja pasākumā, autostāvvietas un iebraukšana Jūrmalā ir bez maksas.

Rudens ražas svētkos piedalās vairāk nekā 100 dažādu stādu audzētāju, mājražotāju un amatnieku. Stādu audzētāji ir sarūpējuši plašā klāstā krizanantēmu podus, daudzgadīgos augus, dažādus dekoratīvos kokus un krūmus, ogulājus, augļu kokus, tajā skaitā arī vīnogu stādus, kā arī citus skaistus augus. Dārzkopji un stādu audzēšanas nozares profesionāļi labprāt sniedz vērtīgus padomus par augiem, kā arī atbild uz visiem neskaidrajiem jautājumiem par to audzēšanu.

Ražas svētkos norit arī Bulduru Dārzkopības vidusskolas pasniedzēju paraugdemonstrējumi, piemēram, pieredzes bagātie pasniedzēji konsultē par dārzos darāmiem darbiem, augu audzēšanu un pavairošanu. Tāpat viņi rāda rudens floristikas demonstrējumus, piemēram, var iemācīties, kā no rudens lapām izveidot skaistas rozes. Savukārt kopā ar arboristiem var uzkāpt kokā.

Pasākumā var baudīt rudens velšu degustācijas, kā arī aplūkot ražas izstādi. Padomāts arī par pasākuma mazākajiem apmeklētājiem, jo viņi var spēlēt lielgabarīta koka spēles veiklībai un atjautības asināšanai, piedalīties Ķirbja velšanas stafetē, barot trusīšus vai kaziņu, kā arī braukt ponija mugurā.

Foto ieskats rudens ražas svētkos Bulduros:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!