Foto: DELFI
Līdz 7. jūlijam LU Botāniskajā dārzā notiek skaistākie vasaras svētki - "Rīgas puķu balle 2013", kuru ietvaros ikvienam ir iespēja radoši izpausties, baudīt vasaras ziedēšanas skaistumu, koncertus, kā arī izvēlēties sev tīkamāko amatnieku un stādu tirdziņā.

Apmeklētājiem ir iespēja apskatīt 18. gadsimta spāņu botāniķa Hosē Selestino Mutis augu zīmējumu izstādi, kā arī Bonzai izstādi. Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociācija piedāvā orhideju ekspozīciju. Griezto ziedu izstāde priecēs ar jaunākajām tendencēm rožu, gerberu, lizantu, delfīniju un citu puķu modē. Pagājušā gadsimta auto cienītājus aicina izstāde "Puķu auto", bet zinātkāros pārsteigs tas, cik augs ir interesants un skaists, skatot tā šūnas lielā palielinājumā izstādē "Augu anatomijas musturi".

Svētkos apskatāmi un nopērkami labāko Latvijas stādu audzētāju stādi, skaistākie ziedi, dzirdama dažāda mūzika, darbnīcas lielajiem un mazajiem, izjādes ar zirdziņu un dažādas mākslas aktivitātes, kurās iespējams radoši izpausties. Ik dienu būs atvērta kāda no radošajām darbnīcām, kur varēs iemēģināt roku papīra izgatavošanas mākslā, keramikas darbnīcā, iemācīties gatavot vainagu vai citus rotājumus no dabas materiāliem, kā arī būs iespēja sajusties kā māksliniekam, gleznojot pie molberta brīvā dabā.

Tropu Tauriņu mājā no Dienvidamerikas un DA Āzijas tauriņu audzētājiem saņemtas 150 kūniņas ar smaragda dižtauriņiem, stiklspārņiem, zilajiem morfīdiem un helikonīdiem, kas no kūniņām izlidos tieši "Puķu balles" laikā.

Piektdien no plkst. 12 līdz 15 dārzā dažādās vietās un laikos varēs vērot Laikmetīgās dejas performanci Latvijas Kultūras koledžas audzēkņu izpildījumā, bet vakarā no plkst. 20 līdz 23 LU pūtēju orķestris un Siguldas pūtēju orķestris "Sidrabskaņas" saspēlēs vakara koncertā – zaļumballē "Vasaras saulrietā".

Sestdien no plkst. 14 līdz 15.30 uzstāsies folkloras kopas "Atbalss" no Baškīrijas, "Dzieti", "Jumaleņa", lietuviešu lauku kapela "Jurginas" un Nīcas etnogrāfiskais ansamblis. Svētdien būs iespēja tiešraidē brīvā dabā no plkst. 10 vērot Dziesmu svētku gājienu, bet no plkst. 19 - Dziesmusvētku noslēguma koncertu "Līgo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!