Foto: Vida Press
Cilvēki var, ja grib! Puķu audzētāja un floriste Fiona Hasera Bizonija no Lielbritānijas izveidojusi satriecošas ziedu matu rotas, lai mudinātu cilvēkus pirkt tieši britu ražojumu, vēsta "Vida Press".

Pasakaini krāsainos ziedu kroņus viņa radījusi par godu britu ziedu nedēļai. Šī dāma pati audzē un izdomā dizainu galvassegām, un to dara, lai parādītu, ka grieztiem ziediem vienīgā vieta nav vāzē uz galda.

Fiona, kurai ir 55 gadi, ir daļa no tautas kustības, kas ir virzīta uz Apvienotajā Karalistē audzēto griezto ziedu biznesa atdzimšanu, jo lielākoties ziedi tiek ievesti no Holandes, tādējādi neļaujot vietējam ražotājam pelnīt.

Statistikas dati rāda, ka tikai apmēram 10 procenti no pārdotajiem ziediem tiek audzēti Apvienotajā Karalistē, bet cilvēki, kas darbojas amatniecības saimnieku tīklā, cer to izmainīt. Tīklā ir vairāk nekā 500 audzētāju, kuri strādā sadarbojoties – daloties ar informāciju un konsultējoties viens ar otru. Viņi vēlas iedrošināt cilvēkus "pirkt britu preci" un cer, ka cilvēki sāks apzināties, no kurienes viņi pērk ziedus. Audzētāji teic, ka pērkot vietējo, patērētājs iegūst arī labāku kvalitāti un attiecīgi dabīgāku ziedu.

Fiona ir ieguvusi titulu kā viena no 20 pasaules labākajām floristēm. Viņa pati skaidro – nekad dzīvē nebija iedomājusies, ka puķu audzēšana kādreiz būs viņas iztikas avots: "Es tikai zināju, ka nekad nestrādāšu darbu, kurā visu dienu jāsēž iekštelpās pie datora."

Apskati, kādas ekstravagantas un neikdienišķas matu rotas veido Fiona!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!