Foto: Shutterstock
Ja arī tavu prātu šodien nodarbina domas par to, kādus ziedus pasniegt šodien savai māmiņai, aizņemies kādu no ''Māja&Dārzs'' un ''House Beautiful'' sniegtajām idejām, tomēr atceries – pats svarīgākais, lai ziedi tiktu pasniegti no visas sirds.

Izvēlies īsto krāsu

Ja grūtības allaž sagādā ne tikai ziedu, bet arī to krāsas izvēle, tad paļaujies uz māmiņas mīļāko krāsu vai krāsu, kas tev asociējas ar mammu. Ja šādas asociācijas nav, tad izvēlies krāsu, kas varētu piestāvēt istabai, kur parasti puķes tiek glabātas, tad māmiņai būs liels prieks redzēt to, cik ļoti tās piestāv mājoklim.

Papildini ziedus ar interesantu vāzi

Vēl lielāks pārsteigums un arī neliels atvieglojums par ziedu uzglabāšanu būs tad, ja parūpēsies arī par pienācīgu vāzi. Piemēram, dāvinot mazākus ziedus, pie viena sagatavo arī maza izmēra vāzes, pretējā gadījumā varbūt nebūs kur šos ziedus pienācīgi izkārtot. Gariem ziediem izvēlies stabilas un garas vāzes, bet pušķiem vidēja lieluma vāzi ar pietiekamu ieteilpību. Katrā gadījumā arī vāzes dāvinājums būs papildus prieks Mātes dienas svētku gaviļniecei.

Interesantas kompozīcijas

Par floristu radošo izdomu nudien nevarētu sūdzēties, jo ir iespēja atrast visdažādākās kompozīcijas, ziedu pušķus un dekorus, kas atšķirsies no ierasto ziedu dāvināšanas. Ir iespējams iegādāties ziedus jau pielāgotās vāzēs vai traukos, tāpēc padari īpašāku šo dāvināšanas procesu ar radošu pieeju šādai dāvanai. Viens no risinājumiem – sukulentu kompozīcija stikla traukā. Šāds dāvinājums ilgāk saglabāsies, turklāt tas būs kas atmiņā paliekošs un noteikti negaidīts. Protams, ir jāvadās arī pēc dāvanas saņēmēja gaumes.

Neparastas šķirnes ziedi

Ja esi ieradis dāvināt vienādus ziedus māmiņai katru gadu, tad pārsteidz šo pasniegšanas procesu ar neparastāku šķirni. Piemēram, klasiskā izvēle ar tulpēm noteikti piedāvā daudz un dažādas šķirnes, piemēram, pildītās tulpes, kas dažkārt pat neatgādina tulpes. Šāda pieeja gan prasīs lielākas pūles, taču mūsu māmiņas taču ir pelnījušas visu to labāko!

Oriģināla pasniegšana vāzē

Ja esi nolēmis ziedus pasniegt vai uzdāvināt tā, ka tie ir jau ievietoti vāzē, tad parūpējies par to, lai tas būtu saskaņoti un atbilstoši ziediem. Šobrīd aktuāli izmantot metālisku materiālu vāzes vai bundžas, stikla burkas un traukus, kuros ziedus var izkārtot dažādās kompozīcijās. Parūpējies arī par to, lai ziedi neizskatītos pārāk ''pliki'', tāpēc laikus iegādājies arī zaļumus, ar ko papildināt ziedu kompozīciju, piemēram, grīšļus un eikalipta zarus. Ziedi ievērojami ilgāk uzglabāsies, ja tie tiks uzglabāti ziedu oāzē, jeb speciālā materiālā, kas ļoti daudz spēj uzsūkt ūdeni un ar to barot ziedkātus. Tas, ka būsi padomājis par ziedu uzglabāšanu arī pēc to pasniegšanas, māmiņai noteikti sagādās divtik lielu prieku un gandarījumu.

Pavasara zari

Tā kā aiz loga pilnā plaukumā jau zied dažādi augļu koku zari, tad arī ziedu kompozīciju papildinājums ar tiem būs skaists, tāpēc izmanto iespēju un papildini ar tiem kaut vai vienkāršākos grieztos ziedus. Narcisēm ļoti labi piestāvēs forsītiju zari, jo arī tie ir ar dzeltenām ziedlapām, bet tulpes lieliski izskatīsies ar ābeļu, bumbieru vai ievu zariem, kas šobrīd ir jau izplaukuši. Jebkuru ziedu papildinājums ar zariem būs skaists un pavasarīgs punkts uz ''i''.

Pašu veidots pušķis

Ja ziedu salona piedāvājumā nespēj atrast tādu pušķi, kādu esi iedomājies pats, ir visas iespējas šo ideju īstenot. Atliek vien iegādāties ziedus, no kā sastāvēt pušķim un tad tos salikt kopā, apgriezt galus vienādā garumā un sasiet kopā ar kādu dekoratīvo lenti. Par pašu veidotu pušķi arī mamma noteikti priecāsies vēl vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!