Foto: F64
Blaktis - sīki vai vidēji, retāk lieli kukaiņi. Viena no raksturīgākajām blakšu pazīmēm ir posmots snuķis un arī smirddziedzeri, kas palīdz šīm radībām izplatīt nepatīkamu aromātu.

Blaktis sastopamas gan uz sauszemes, gan ūdenī. Tās pārtiek no augu sulas un dzīvnieku šķidrajiem audiem, tos izsūcot. Latvijā mīt apmēram 360 blakšu sugu un, piemēram, krāšņblakšu (Chorizidae) dzimta iekļauta Latvijas Sarkanās grāmatas 3. kategorijā.

"DELFI Māja un dārzs" apkopoja ārvalstu un pašmāju specializēto mediju ieteikumus par to, kā cīnīties ar blaktīm. Eksperti norāda, ka efektīvs paņēmiens cīņā ar blaktīm ir izveidot īpašu maisījumu, sajaucot ūdeni (12 daļas), divas daļas petrolejas, viena daļa terpentīna, 1 daļa ziepju.

Ziepes izšķīdina siltā ūdenī, pievieno terpentīnu un petroleju, kārtīgi sakrata.

Speciālisti tāpat iesaka arī otru veidu - terpentīns (12 daļas), petroleja (sešas daļas), denaturēts spirts - 3 daļas, naftalīns - viena daļa.

Šķidrās vielas samaisa un tajās izšķīdina naftalīnu.

Kā lietot

Ar siltu ūdeni mazgā vietas, kur atrodas blaktis un to kāpuri. Pēc tam ar otu uzklāj vienu no maisījumiem. Šo procedūru veic vairākas dienas, līdz blaktis iznīdētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!