Foto: Shutterstock
Ne visi ir sajūsmā no domas par Ziemassvētku eglīti mājās, bet, lai nemazinātu svētku noskaņu, ļoti aktuāli pēdējos gados izrotāt telpaugus podos. Ar kādiem rotājumiem to var izdarīt un kā pārvērst zaļos augos par eglītes alternatīvām, lūko iedvesmojošajos attēlos.

Ar egļu skujām vienas bēdas – tās duras pēdās, jāslauka grīda ik pārdienas un pēc tam vēl jādomā, kur likt sabirušo egli. Lai atvieglotu sev un mājiniekiem dzīvi, palūko šos piemērus, kur parādīts, kā svētku sajūtu uzvirmot, iztiekot ar to, kas mājās jau pieejams.

Eglītes rotāšanā neatņemama sastāvdaļa ir gaismiņu virtenes, tad nu tās droši var iekārt lielākā telpaugā, un tas uzreiz radīs vajadzīgo noskaņu.

A post shared by Iulia Marc (@colorblissu) on Dec 20, 2017 at 8:54am PST

Ja lampiņu virtene ir tāda, kurai spuldzītes silst, labāk izvēlēties citus rotājumus. Virtene ar diegu bumbiņām vai dzijas kunkulīšiem gan izskatīsies labi, gan nekādi nekaitēs pašam augam.

A post shared by Bex Aspinall (@inked_carrot) on Dec 19, 2017 at 1:42pm PST

Ja auga zari ir gana stingri, var arī mēģināt iekārt eglīšu rotājumus – spīdīgas bumbas.

Nav nemaz jābūt lielizmēra augam, lai tas izpelnītos rotājumus. Pat mazāku dracēnu var likt uz kāda augstāka pakāpiena un izrotāt kā galveno svētku simbolu.

A post shared by emily gearman (@emilylg22) on Dec 17, 2017 at 8:06am PST

Lai augu netraumētu ar sildošajām virtenēm, to var izlikt poda apakšā, bet lapotni rotāt ar ne pārāk smagiem rotājumiem.

A post shared by lisaeve (@lisaeve) on Dec 16, 2017 at 9:01pm PST

Lūk, piemērs, cik maz vajag, lai iegūtu pavisam citādāku noformējumu. Viena silto gaismu virtene zaļo augu stūrīti pārvērtusi līdz nepazīšanai.

Smailākās lapās bumbiņas var vienkārši iekārt, neizmantojot nemaz nekādus stiprinājumus vai striķīšus siešanai.

A post shared by Lisa (@maan_go) on Dec 14, 2017 at 3:03am PST

Iekarot auga lapotnē lampiņu virtenes, svarīgi atcerēties, lai tās nebūtu siltas, citādi augam tas noteikti nepatiks. Smalkāku lapu augam noteikti pielāgo arī smalkāku lampiņu virteni, lai tā nebūtu kā slogs.

Krāsainas lampiņas augu pamatīgi izkrāšņos, padarot to izrotātas eglītes cienīgu.

A post shared by Gwendolyn 🙊 (@gwendolynvdv) on Dec 11, 2017 at 8:28am PST

Ja tas ir zaļo augu stūrītis, izrotāt var ne tikai pašus augus, bet arī statīvus, plauktus un citus atribūtus, vēl vairāk izceļot mājas botānisko dārzu.

A post shared by Truc Pham (@trucphamstrac) on Dec 7, 2017 at 1:14pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!