Foto: Publicitātes foto/Valters Ozoliņš
Klāt valsts svētku nedēļa, kad patriotisms virmo visapkārt – pie krūtīm tiek spraustas sarkanbaltsarkanās lentītes, veikalu plauktos ir plašs sveču klāsts Latvijas karoga krāsās un citi svētku dekori. Svētku sajūtu ikviens var uzburt arī savās mājās, tāpēc "Tava Māja" šoreiz aplūko idejas sarkanbaltsarkanās lentītes pielietojumam, kuru var ne tikai spraust pie krūts, bet arī izmantot mājas dekorēšanā.

Šādas lentītes var ne tikai iegādāties lielveikalos, bet arī audumu veikalos. Turklāt audumu veikalos noteikti būs plašāks lentīšu klāsts, jo tās būs dažādu izmēru.

"Tava Māja" mudina arī nepārspīlēt ar latviskiem dekoriem, jo, kas par daudz, tas par skādi! Ja pa rokai nav lentītes Latvijas karoga krāsā, tad sarkanbaltsarkano krāsu mājoklī vari ienest citādākos veidos, piemēram, ar salvešu, sveču, galdautu, trauku, ziedu vai citu dekoru palīdzību.

Košs akcents salvetēm. Ja mājās ir auduma salvetes, sarkano lentīti var apsiet tām apkārt (skatīt titulbildē), bet, ja nav, uz papīra salvetēm var uzlikt citu dekoru – brūkleņu zariņus, kas apsieti ar lentu. "Tava Māja" rotaļīgākam galda klājumam iesaka papīra salvetes likt dažādās kombinācijās, lai tās visas nav vienādas (skatīt albumā zemāk).

Aptīt ap svečturi. "Tava Māja" gan mudina neaizmirst par ugunsdrošību, jo, ja lentīte būs pārāk tuvu svecei, pastāv visas iespējas, ka tā var aizdegties. Vislabāk, ja svece būs ielikta stikla traukā.

View this post on Instagram

A post shared by 𝓗𝓸𝓽𝓮𝓵 "𝓙𝓮𝓵𝓰𝓪𝓿𝓪" (@hotel_jelgava) on Nov 13, 2018 at 3:03am PST


Durvju rota mājai vai galdam – latvisks vainags. Ja ar floristikas darbiem esi uz tu, droši vari nopīt no priežu skujām skaistu vainagu, kurā var iestiprināt lentītes. Vainagu var ne tikai piespraust pie durvīm, bet arī likt uz galda. Tāpat svētku darināšanā var izmantot arī citus dabas materiālus, piemēram, sūnas.

View this post on Instagram

A post shared by Jēkaba sēta (@jekabaseta) on Nov 11, 2017 at 9:55am PST

Dekors vāzei. Lentīte ļoti labi izcelsies uz vāzes, bet "Tava Māja" mudina izvēlēties caurspīdīgu vāzi vai arī vienkrāsainu. Ja lemsi par labu vāzei, kas ir vairākās krāsās, lentīte vienkārši neizcelsies uz tās fona.


Akcents puķupodiem. Lūk, vēl viens skaists piemērs lentītes izvietošanai mājoklī apsiet to ap puķupodiem!

View this post on Instagram

A post shared by Linda Egle👠 (@lindy_mindy) on Nov 11, 2015 at 11:25am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!