Foto: Publicitātes foto

Nacionālais botāniskais dārzs līdz 23. oktobrim piedāvā ekskluzīvu iespēju – aplūkot un iegādāties speciāli audzētus un formētus augststumbra telpaugus, kā arī monsteras un jukas spraudeņus.

"Nereti ir tā, ka ļoti gribas kādu telpaugu, taču attur tas, ka augs izaugs milzīgs. Ne visiem mums ir milzīgas dzīvojamās un darba telpas. Taču nelielam augststumbra kociņam vieta noteikti atradīsies arī nelielā telpā," norāda botāniskā dārza pārstāve Zane Rašmane.

Izstādē telpaugu dārznieki parāda, ka, speciāli audzējot un diezgan daudz laika veltot šiem augiem, iespējams izaudzēt nelielus augststumbru telpaugus, kuri katrs savā laikā priecē ar ziediem.

Ar šo augststumbru telpaugu izstādi Nacionālais botāniskais dārzs nominē sevi kā pirmatklājēju, jo šādas izstādes Latvijā līdz šim nav rīkotas.

Apmeklētājiem izstādes laikā apskatāmas vairāk nekā 40 sugas un šķirnes, no katras viens līdz divi eksemplāri. Augstumbra cena ir sākot no 20 līdz 50 eiro, savukārt monsteras un jukas spraudeņu cena – pieci eiro.

Augi iegādei pieejami botāniskā dārza darbalaikā, ar kuru iepazīties iespējams, klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!