Foto: stock.xchng

No 28. līdz 30. jūnijam Latvijas Dabas muzejā būs aplūkojama izstāde "Garšīgās zemenes", liecina muzeja mājas lapā izvietotā informācija.

Izstādē būs apskatāmas ogas no Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacijas, Jāņa Aldermaņa dārzniecības, Jura Švarca audzētavas "Melnalkšņi ET" un Alda Vīksnes dārziem. Audzētāji aicinās atcerēties Latvijā piemirstās šķirnes, novērtēt vispopulārākās un uzzināt zemeņu selekcijas jaunumus. Šogad īpaša uzmanība tiks pievērsta konsultācijām par augu aizsardzības jautājumiem un zemeņu stādīšanas jaunajām tehnoloģijām, par kurām informēs Latvijas Valsts Augļkopības institūts.

Apmeklētājiem būs iespēja degustēt, kā arī iegādāties ogas no Pūres dārziem. Interesanti, ka zemenes ir vienīgie augļi, kuru sēklas ir redzamas no ārpuses, un gardēži, baudot vidēja izmēra ogu, pat nepamana apēstās ap 200 sēklas.

Piektdien, 28.jūnijā plkst. 14 muzeja konferenču zālē norisināsies Valdas Laugales no Pūres Dārzkopības pētījumu centra lekcija "Padomi zemeņu audzēšanā".

Sestdien, 29.jūnijā plkst. 12 konferenču zālē notiks Jūlijas Volkovas no Latvijas Augu aizsardzības pētniecības centra lekcija "Augu aizsardzības aktualitātes mūsdienīgā zemeņu stādījumā", kā arī konsultācijas izstāžu zālē no plkst. 10 līdz 11.30 un no plkst. 13.30 līdz 15. Konsultāciju laikā būs iespēja arī iepazīties ar informatīvajiem materiāliem, tai skaitā, ar augu jaunākajām slimībām fotogrāfijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!