Foto: DELFI

Otrdien, 27. oktobrī, Rīgas Zooloģiskajā dārzā aizvadīts desmitais "Latvijas lielākā ķirbja čempionāts", kurā no desmit raženākajiem dārza karaļiem par uzvarētāju kļuva Innas Kozlovskas Jaunokrā izaudzētais 165,5 kg smagais ķirbis, portālam "Delfi" vēsta pasākuma rīkotāji. Inna šajā konkursā uzvaras laurus plūc jau trešo gadu pēc kārtas – pērn dagdēniete bija izlolojusi 232 kilogramus smagu oranžo dārza karali, bet 2013. gadā viņas dārzā bija nobriedis 214 kilogramus smags milzenis.

Šī gada čempionam piekāpās otrās vietas ieguvējs Gatis Badovskis no Skrundas ar 157,5 kg lielu ķirbi, bet godpilno trešo vietu ieņēma Daina Badovska ar 155 kg smago ķirbi. Konkursam pieteiktie dižķirbji nākuši no Skrundas, Jaunokras, Carnikavas, Ādažiem, kā arī citām Latvijas pilsētām un novadiem.

Sacensībās par diženo dārza milžu svēršanu un mērīšanu rūpējās spēka vīri Agris Kazeļņiks un Aivars Šmaukstelis Jāņa Romanovska virsvadībā. Pēc uzvarētāju paziņošanas un svinīgās apbalvošanas milzu ķirbis tika piešķirts kā kārums launagā Rīgas Zooloģiskā dārza iemītniekiem – skudrulāčiem Larijam un Mērijai un Amūras tīģeriem Toram un Odinam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!