Foto: Shutterstock
Dažādi augi mājokli un tā apkārtni padara ne tikai krāšņāku un skaistāku, bet arī kalpo kā lieliskas dāvanas svētkos. Tos griežam, liekam pušķos, pērkam no lielveikaliem, bet ne visi zina, ka daži no iecienītajiem piemājas augiem ir arī bīstami cilvēka un arī mājdzīvnieku veselībai.

"Tavs Dārzs" no savas padomu vācelītes ir izcēlis rakstus par bīstamajiem augiem dārzā un telpaugiem, kurus labāk baudīt tikai ar acīm.

Vai zināji, ka svētku laikā tik ļoti iecienītās puansetijas jeb Ziemassvētku zvaigznes ir bīstamas? To baltā piensula ir indīga, tāpēc auga kopšanā jāievēro īpaša uzmanība. Tāpat ir arī ar iecienītajām gladiolām, lilijām, narcisēm un tulpēm, kuras ir bīstamas mājdzīvniekiem. Piemēram, kaķa Leo dzīvība izdzisa nedēļas laikā, jo viņš saindējās ar liliju. Par šo vari izlasīt šeit.

"Tavs Dārzs" arī atgādina, ka jābūt īpaši piesardzīgiem ar indīgajiem augiem un to kopšanu savos mazdārziņos, kā arī savos mājokļos. Vienmēr paturi prātā, ka jālieto cimdi un jānomazgā rokas pēc to kopšanas. Tāpat jāliek aiz auss, ka šo augu kopšanas laikā nekādā gadījumā nevajadzētu pieskarties sejai un acīm.

Esi prātīgs un uzmanīgs augu kopšanā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!