Foto: Shutterstock
Drīz jau klāt oktobris, bet tas nebūt nenozīmē, ka dārza darbi ir beigušies! Jāpaspēj vēl novākt brangā raža, jāpalutina augi ar mēslojumu, kā arī jāiestāda augļukoki un jāizdara citi mazie darbiņi pirms ziemas iestāšanās.

24. līdz 26. septembris – lapu dienas

Laista augus, ja iespējams, arī rododendrus un skujeņus. Stāda kokus un krūmus, arī dekoratīvās graudzāles, hostas un citas ziemcietes ar krāšņām lapām. Mēslo augus ar kompostu. Sēj zaļmēslojumam rudzus.

27. līdz 28. septembris – augļu dienas

Novāc un liek glabātavās rudens šķirņu ābolus un bumbierus. Lasa ogas, ievāc mežrozīšu paaugļus. Novāc ķirbjus, ja tas vēl nav izdarīts. Novāc skābēšanai paredzētos galviņkāpostus. Vāra ievārījumus, spiež sulas, konservē un skābē vai citādi pārstrādā un sagatavo ražu glabāšanai. No dārza izvāc bojātos augļus un nolauztos zarus. Stāda augļukokus un ogulājus.

29. septembris līdz 1. oktobris – sakņu dienas

Novāc burkānus, bietes, sakņu selerijas, kāļus un citus sakņaugus, arī kartupeļus un vasaras ķiplokus. Norok gladiolu sīpolus. Apstrādā un mēslo zemi. Stāda kokus un krūmus. Veic labiekārtošanas darbus, kas saistīti ar augsni, nogāžu planēšanu, celiņu klāšanu, sētu stabu ierakšanu. Veido komposta kaudzes no augu atliekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!