Foto: LETA
Kolīdz pavasara saulīte sāk sildīt vaigus, arī dārza darbi rodas arvien vairāk, un tie visi jāpagūst izdarīt. Jāsagatavo komposta kaudze, jāpiķē iesētās vasaras puķes, jāsēj dažādus zaļumus un jāstāda augļu koki. Par to, kad un ko vislabāk darīt tuvākajās dienās, lasi turpmākajās rindās.


11. aprīlis

Sakņu diena. Sakārto un pārjauc komposta kaudzes. Sagatavo augsni. Stāda kokus un krūmus. Sēj pastinakus un melnsaknes, kā arī burkānus un redīsus agrai ražai. Gatavo kartupeļu sēklu, šķiro, liek bumbuļus diedzēties un apzaļoties. Ja augsne apžuvusi un iesilusi, stāda kartupeļus agrai ražai. Jāparedz iespēja agro stādījumu pasargāt no salnām.

12.–13. aprīlis

Foto: Shutterstock

Ziedu dienas. Sēj, piķē un pārstāda vasaras puķes, dala un pārstāda ziemcietes. Stāda galtonijas, lilijas, gladiolas. Pavasarīgam košumam dobēs, kastēs un podos stāda atraitnītes. Sēj dēstiem brokoļus. Ja nepieciešams, pārstāda ziedošos telpaugus. Vāc sezonas ārstniecības augus.

14.–15. aprīlis

Foto: Shutterstock

Lapu dienas. Sēj kāpostus, salātus, spinātus, garšaugus, skābenes. Sakārto zālienus, nolīdzinot un piesējot tukšumus. Ravē un rušina skābeņu, rabarberu un ziemas sīpolu dobes. Lai iegūtu agrāku ražu, dobes pārsedz ar agrotīklu. Stāda lokiem sīpolus. Piķē un pārstāda lapu un kātu selerijas. Laista, mazgā un pārstāda istabas augus.

16.–18. aprīlis

Foto: Shutterstock

Augļu dienas. Piķē un pārstāda tomātu, paprikas, baklažānu un fizāļu stādus. Sēj dēstiem gurķus, melones, arbūzus, ķirbjus. Agrai ražai sēj zirņus un pupas. Stāda augļukokus un ogulājus. Potē augļukokus. Sēšanu, stādīšanu un potēšanu nevajadzētu atlikt uz pirmdienas vakaru, jo Mēness atrašanās augšupejošā mezglā sējumus un stādījumus var ietekmēt nelabvēlīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!