Foto: Shutterstock

13. augusts - Mitrais, siltais laiks radījis labvēlīgus apstākļus sēnīšu slimību izplatībai. Iespējams, kartupeļiem laksti jau daļēji nopuvuši, tie jānopļauj un jāaizvāc no lauka, lai mazinātu infekcijas iekļūšanu bumbuļos. Šogad arī sīpoli nobrieduši ātrāk, tāpēc, ja nelīst lietus, nav jākavējas tos novākt. Ravē nezāles, steidzīgi jāizvāc tās, kas veido sēklas.

14., 15. augusts

Ziedu dienās apkopj puķes un citus ziedošos augus, pārstāda ziemcietes. Vāc ārstniecības augus un garšaugus, tos kaltē. Lasa ogas, vāc augļus un sēklas. Novākto ražu gatavo uzglabāšanai. Ja nepieciešams, pārstāda telpaugus. 16., 17. augusts

Vāc mangoldu jeb lapu bietes (ja audzē pirmo gadu, jāizmēģina, kā garšo...). Nogatavojušās diļļu un rukolas sēklas - tās novāc, vēl var pagūt arī iesēt. Ja atbrīvojusies vieta neapkurināmā siltumnīcā, var sēt ziemas portulakas.  Appļauj zālienus, apgriež dzīvžogus, sēj zālienus.

18. augusts

Griež sausziedes un citus floristikā noderīgus augus. Vāc kliņģerīšu ziedus, puķu sēklas. Vēl var miglot lilijas pret pelēko puvi, izmantojot 1% Bordo šķidrumu vai kādu citu varu saturošu preparātu, var palīdzēt arī trihodermīns.

19. augusts

Priekšpusdienā pārstāda rabarberus, novāc agros kāpostus, ja nepieciešams tos kādu laiciņu uzglabāt. Pēcpusdienā var stādīt zemenes un avenes, jo sākas augļu dienas.

20., 21. augusts

Vāc ražu un gatavo ziemas krājumus no visiem augļiem un arī ogām, kādas vēl dārzā ir. Konservē gurķus, kabačus, patisonus, tomātus un papriku. Piesien vīnogulāju jaunos dzinumus, kā arī no ogu smaguma nolīkušus zarus, nokniebj lapas, kas vīnogu ķekariem aizsedz sauli. Vāc zirņus un pupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!