Jūlijā siltumnīcā sārtojas tomāti, augšup pa režģiem dārzā kāpj melones, gurķi un košās ipomejas, bet rudenī dārzs piedzīvo īstu krāsu sprādzienu, jo dobēs uzzied saimnieces mīļākie augi – dālijas. Šis ir fotogrāfes Līgas Biņkovskas maģiskais dārzs Ogrē, kurā viņa mācās pacietību, tver zemes spēku un gūst enerģiju jaunam darbu cēlienam. Šī ir viņas miera osta zemes virsū.

Ar Līgu viņas ainaviskajā dārzā tiekamies augusta sākumā, kad vasara jau ir pilnbriedā. Dārzu pielējusi saule, un termometra stabiņš, šķiet, rāda vismaz +30 grādus pēc Celsija. No spēcīgajiem saules stariem paslēpjamies piemājas terasē, kur mani sagaida ne tikai ģimenes mīlule – kucīte Florence, bet arī ledusauksts dzēriens. Šoreiz ciemojos viena, bez fotogrāfa, jo Līga pati ir fotogrāfe un jau zina sava dārza labākos leņķus. Viņa savu dārzu iemūžina katrā gadalaikā, un ikviena Līgas lolojuma bilde ir kā īsts mākslasdarbs.

Viņa stāsta – no sākuma nebija skaidrs, kā dārzs varētu izskatīties, tāpēc idejas lūkojuši internetā. "Kā jau jebkurš mileniālis, es devos meklēt idejas "Pinterest", tur arī radās doma par dobēm koka kastēs jeb angliski "raised beds". Es nekad dzīvē nebiju redzējusi, ka Latvijā kāds tā taisītu dārzu. Tagad, protams, pabraukājot pa apkārtni, var redzēt, ka šur tur jau ir. Noteikti jau arī tā agrāk bija, bet manu paziņu lokā neviens tādas netaisīja," stāsta Līga. "Sākumā man vispār šķita, ka iestādīšu augļu kokus, krūmus un neko citu, bet šogad man jau ir tonna ar puķēm, košumkrūmiem un visu pārējo."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!