Foto: Shutterstock
Dažādu formu dobes, līdzīgi kā risinājumi, kur tās ierīkotas, nav retums. Mucās, ķerrās, riepās, kā arī, protams, dārza kastēs. Kastēs sastādītas puķes, garšaugi, salāti, dažādi augļi un dārzeņi eleganti izskatās gan klasiskā lauku dārzā, gan pilsētas mazdārziņā, vismaz to apstiprina attēli, ar ko dalās ''Instagram'' lietotāji.

Nav nozīmes tam, kas iekārojis šādu dārzu, pilsētnieks vai īstens zemnieks, dārza kastes ir ļoti labs risinājums, kas arī izskatās labi visu zaļo sezonu. Kastēs nezāles nesavairojas tik ātri, var ierobežot vietu, kur ļaut augt augiem, turklāt rušināties dobē būs vieglāk, jo tā ir augstāk par zemi.

Lūk, piemērs, kur kaste nebūt nav tā lielākā, bet kas ir pietiekami liela, lai izaudzētu dažus tomātu stādus.

Kastes ļoti labi izskatīsies jebkurā dārzā. Rindiņās sastādīti zaļumi vai salāti kalpos gluži kā daiļdārzs.

A photo posted by Taylor (@tictac.tay) on Jul 2, 2016 at 2:09pm PDT

Garšaugiem nemaz nevajag pašu lielāko un dziļāko kasti, tāpēc to var taisīt ar vairākiem nodalījumiem un augstāk, lai vieglāk piekļūt zaļumu noplūkšanai.

A photo posted by DIYphobia (@diyphobia) on Jun 29, 2016 at 10:10pm PDT

Saliekot vienkopus vairākas kastes, izveidosies jau palielāks dārziņš, un šāds risinājums viennozīmīgi atvieglos dārza kopšanu ikdienā. Ja zeme nav tā auglīgākā, arī tādos gadījumos dārza kastes ir risinājums, kā tikt pie pašu lolotiem labumiem.

A photo posted by ammon (@ammonpiatt) on Jun 18, 2016 at 2:11pm PDT

Šādās kastēs var stādīt arī kāpelējošus augus, krāšņumpuķes, ne tikai zaļumus un lapu salātus, tikai šādam nolūkam vajadzēs speciālos režģus, pa kuriem augi pakāpsies uz augšu.

A photo posted by Jason Walkowiak (@jasonwal) on May 26, 2016 at 11:14am PDT

Lielākās vai mazākās dārza kastēs lieliski izskatīsies kupli saauguši garšaugi, un šādu apzaļumojumu var izveidot pat uz palodzēm vai balkona.

A photo posted by Ilaria Moretti (@lallimoretti) on May 23, 2016 at 11:11am PDT

Ja labi grib un ja vien klimatiskie apstākļi ir piemēroti, šādos dārziņos var audzēt teju visu. Piemēram, šeit tomātiem palīdz augt režģītis, kas palīdz stutēt dzinumus, līdzīgi var audzēt kāpelējošas puķes vai vīnogas.

A photo posted by Malcolm (@malcojojo) on May 21, 2016 at 9:46am PDT

Šī ideja labpatiks tiem, kas nevēlas aizrauties ar pārspīlēti lielām puķu dobēm, bet kastes uz palodzēm toties ir par mazu. Mazdārziņš kastē ir kā zelta vidusceļš.

A photo posted by @mgoerg on Apr 4, 2016 at 1:02pm PDT

Viens šādās dārza kastēs sastādījis garšaugus, saknes vai ogulājus, bet cits pamanījies to izmantot kam dekoratīvam, proti – sukulentu dārziņam.

Kliņģerītes, dekoratīvie sīpoli, samtenes, rozes, vīnstīgas – tie ir tikai daži no augiem, ko var audzēt šādās dārza kastēs. Vairāk padomus, ko un kā audzēt dārza kastēs, var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!