Foto: Daugmales peonijas/DELFI
Kamēr Latviju vēl nav klājusi solītā sniega sega, tikmēr var baudīt pavasarīgas ainiņas. Īsts pavasara ziedu sprādziens pašlaik ir sīpolpuķu selekcionāra Jāņa Dukaļska saimniecībā Daugmalē, kur koši zied tulpju un narcišu lauki, kā arī citas pavasara sīpolpuķes, bet jau pēc mēneša tur ziedus vērs jūnija skaistules – peonijas.

"Tavs Dārzs" pie sīpolpuķu selekcionāra ciemojās pērnā gada maijā, kad tulpju un narcišu lauki ziedēja visā krāšņumā, bet arī šogad pavasara ziedi priecē ar savu daili. Ziedu karalistē ik dienu Jānis saimnieko kopā ar savu sievu Ivetu, reizēm palīgos atbrauc arī meitas. Bieži palīgos atnāk arī stārķis, kurš graciozi lavierē starp puķu vagām.

Iespējams, ka jau rīt košos laukus ieskaus sniega sega sega, tāpēc taujājām pašam selekcionāram, vai viņš plāno savas tulpes un narcises nosargāt. "Laukus lielos vilcienos jau nosargājām no gaidāmā sniega, jo vakar un aizvakar notirgojām daudzus desmitus tūkstošus ziedus! Tiem vairs nebūs jācieš sniegā un salā, jo tie ir drošās daudzu tūkstošu māmiņu vāzēs," atzīst selekcionārs. Viņš teic, ka pārējiem gan pašiem būs jārūpējas par izdzīvošanu. "Lai sāk pierast pie neprognozējamās Latvijas dabas kaprīzēm."

Foto ieskats, kā izskatās iespaidīgie puķu lauki:

Savukārt zemāk var lūkot video ar Latvijas hokeja izlases līdzjutēju, kura izvadā pa skaistajiem Jāņa Dukaļska tulpju un narcišu laukiem Daugmalē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!