Foto: Artis Veigurs

Katru gadu dažādos Latvijas novados tiek meklēti sakoptākie īpašumi – krāšņākie dārzi, labiekārtotākās lauku sētas un strādīgākie cilvēki, kas stāv aiz radošajiem un skaistajiem risinājumiem. "Tavs Dārzs" aicina ielūkoties skaistākajos šī gada īpašumos no 15 Latvijas novadiem un smelties iedvesmu arī savam dārzam!

Lai gan konkursa nosaukumi dažādās vietās nedaudz atšķiras, galvenais mērķis tajos tomēr ir viens un nemainīgs – apskatīt īpašumus un sumināt čaklākos darba rūķus, kuri var lepoties ar to, ka viņu paveiktais atzinīgi novērtēts. Uz pieteiktajām sētām arī šogad tika nosūtīta pārstāvju izveidota žūrija, kura vērtēja īpašumus pēc konkrētiem kritērijiem, piemēram, zāliena un taciņu plānojuma, augu izvēles, kopainas. Laureāti tika izvirzīti dažādās kategorijās.

  • Ielūkojies šeit un apskati, kuri dārzi un īpašumi no 16 Latvijas novadiem tika atzīti par skaistākajiem 2018. gadā, savukārt te – skaistākos parkus un dārzus Igaunijā.


Turpinājumā vari aplūkot sakoptāko sētu fotogrāfijas, kā arī iepazīties ar īpašnieku stāstiem. Iespējams, apkopotajos rakstos atradīsi arī idejas savam dārzam, piemēram, ar ko apstādīt dīķi, kuri augi labi "draudzējas" dobēs, kā izveidot skaistus akmens krāvumus, kā arī smelties padomus neparastai puķu stādīšanai. Tāpat sētās apskatāmi oriģināli dārza dekori, kas, piemēram, izgatavoti no vecām riepām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!