Foto: Oskars Jūra

Dārzs ir mājas vizītkarte, kuru katrs iekārto pēc savas gaumes un ieskatiem. Viens stāda krāsainas puķes, cits aizraujas ar skujeņiem, kamēr vēl kādam svarīgākā ir kopaina. Šoreiz dosimies virtuālā ceļojumā uz Ventspili un paskatīsimies, ko savos īpašumos sastādījuši trīs šī gada skaistāko dārzu īpašnieki.

Kā "Tavs Dārzs" informēja pilsētas galvenā dārzniece Zane Makrecka, Ventspilī ir izveidota žūrijas komisija, kuru pārstāv 10 dažādu nozaru pārstāvji. "Tiek vērtēts mājas priekšpagalms, ir labi redzams un izteiksmīgs skats no ielas, pārdomāts dārza zonējums, tā iederība arhitektoniskajā un ainaviskajā vidē, atbilstoša augu sortimenta kvalitāte, kā arī dārza uzturēšanas kvalitāte," tā Makrecka.

Viņa turpina sakot - kā pateicība par Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā esošo īpašumu labiekārtošanu, pilsētvides un apstādījumu teritoriju sakārtotības veicināšanu, par piedalīšanos pilsētas uzturēšanā un sakopšanā, kā arī par skaistu, sakārtotu, mūsdienīgu, vietējiem augšanas apstākļiem un situācijai atbilstošu dārzu veidošanas principu popularizēšanu, nekustamo īpašumu īpašniekiem, kas ieguvuši atzinību žūrijas komisijas vērtējumā "Skats no malas", tika nosūtīta pateicības kartiņa. Šogad pateicības kartiņas saņēma 320 māju īpašnieki.

Savukārt, runājot par godalgoto vietu ieguvējiem, izceļami trīs dārzi. 3. vietu konkursā "Pilsētas rota 2019" ieguva Picalcelmu un Silarāju ģimenes Pļavas ielā 20, bet 2. vieta šovasar tika piešķirta Girgensonu ģimenei ar īpašumu Turaidas ielā 11. Taču uzvarētāji jeb 1. vietas ieguvēji šogad bija Meieru ģimene, kuru īpašums atrodas Viļņu ielā 7B.

Pateicībā par Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā esošo īpašumu labiekārtošanu un kvalitatīvas dzīves telpas izveidi, to popularizējot, skaistāko dārzu īpašumu īpašnieki, saņemot pateicības kartiņas, saņēma arī uzaicinājumu doties apmaksātā ekskursijā, ko rīko Ventspils pilsētas dome un pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!