Foto: Publicitātes foto
Tukumu mēdz dēvēt par rožu pilsētu, un ne velti, jo vasarā šeit tiek rīkoti ne tikai rožu svētki, bet tās pilsētā zied teju it visur. Un arī katram tukumniekam ir kas stāstāms par rozēm. Pavasarī, kad rozes Tukumā vēl nezied, šeit uzplaukusi krāšņa krokusu dobe, turklāt krokusu sīpoliņi sastādīti tā, ka tie atgādina rozes ziedu.

Kā "Tavs Dārzs" stāsta Tukuma tūrisma informācijas centra (TIC) pārstāvji, skaistā un lielā krokusu roze atrodas pie Tukuma pilsētas simbola – trīs eglēm. To var aplūkot Krasta ielas kalna nogāzē no Meža ielas puses, kur atrodas degvielas uzpildes stacija "Circle-K".

Skaistā dobe tapusi, iedvesmojoties no rozes zīmējuma, kas rotā Tukuma Rožu svētku logotipu. "Katru gadu dobe priecējusi ar košiem vasaras puķu stādījumiem, taču nu jau otro gadu pilsētas dārznieki sagādājuši pārsteigumu, iepriecinot tukumniekus un viesus jau agrākā pavasarī, jo pavasara dobē iestādīti 3000 dzeltenu krokusu sīpoli. Tie veido Tukuma Rožu svētku rozes simbola kontūru, kas nosprausta ar precīziem ģeodēziskiem mērinstrumentiem," tā TIC pārstāvji.

Vaicāti par to, kas dobē augs, kad krokusi noziedēs, TIC pārstāvji informē, ka vasarā tai atkal būs sarkanbalts zīmējums no vasaras puķēm – četru toņu begonijām un krustainēm.

Mēdz teikt, ka uz Tukumu ir jābrauc pēc smukuma, un šaubu nav – Tukumā skaistu dārzu netrūkst! Zemāk esam sarūpējuši arī dažus stāstus par skaistākajiem dārziem Tukumā, kuros vari virtuāli paciemoties, kā arī, iespējams, aizņemties kādu feinu ideju savam dārzam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!