Foto: DELFI
Laikā, kad cilvēki joprojām gaida sniegu un ziemas sākumu, izskatās, ka Uzvaras parkā Rīgā ir iestājies pavasaris, jo uzziedējušas sakuras. Lai arī tās nav tik krāšņas, kādas tās ir aprīlī, tā ir gana neparasta parādība šajā gadalaikā. Piedāvājam ieskatīties fotogrāfijās no Uzvaras parka.

Visā pasaulē sakuru ziedēšana saistās ar pavasari, bet, ja laika apstākļi tam ir piemēroti, nav nekas neparasts redzēt kokus ziedam arī rudenī un ziemā. Kā skaidrots portālā "Live Japan", ir vairākas sakuru šķirnes, kas zied divas reizes gadā – pavasarī un pēc tam arī rudenī vai ziemā. Pārējām šķirnēm ziedēšanas laiks ir atkarīgs no gaisa temperatūras – augstāka gaisa temperatūra var izmainīt koka ziedēšanas ciklu, liekot tam uzziedēt agrāk.

"Tavs Dārzs" jau vēstīja, ka Uzvaras parkā 2012. gada pavasarī ar Japānas vēstniecības atbalstu tika izveidoti 114 Japānas ķiršu koku jeb sakuru stādījumi. To ziedēšana ik pavasari ir gaidīts notikums ne tikai rīdziniekiem, bet arī pilsētas viesiem.

Šogad iespaidīgajiem sakuru kokiem Uzvaras parkā pievienojās vēl 15 jauni kociņi, kuri iestādīti pēc rīdzinieku iniciatīvas. Jaunie koku stādiņi iestādīti pēc vairrākkārtējiem rīdzinieku ierosinājumiem, lai šādi paplašinātu jau esošo sakuru klāstu.

Šajās fotogrāfijās vari apskatīt, kā sakuras zied pašlaik.

Savukārt šajos foto vari aplūkot Japānas ķiršu ziedēšanu 2019. gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!