Foto: Publicitātes foto
Lai gan ārā vēl nevalda silts laiks, īstenu vasaras devu var sajust Rēzeknes novada Dricānu pagastā, kur zemnieku saimniecības "Latgales zemenes" siltumnīcās zied zemenes un gaidāma pirmā raža.

Kā "Tavs Dārzs" atklāj "Latgales zemenes" saimnieki, viņi zemenes siltumnīcā šādi audzē jau apmēram septiņus gadus. Tiek stādītas vairākas zemeņu šķirnes, kā arī tiek eksperimentēts, kura zemeņu šķirne būtu labākā audzēšanai siltumnīcās.

"Katra zemeņu šķirne prasa savu uzmanību, nav tā, ka iestādīsi un izaugs, ar zemenēm kā ar bērniem – jādzīvo līdzās. Īpaši jau audzējot bioloģiski," atzīst zemnieku saimniecības saimnieki. Viņi arī ieskicē, ka zemeņu audzēšanā nākas saskarties ar grūtībām, piemēram, tām uzglūn slimības. "Saules trūkuma dēļ puves nāk virsū kā melna nakts. Lai gūtu panākumus, jāievēro pareizs mikroklimats siltumnīcā."

Pirmā sārtā oga zemnieku saimniecībā sagaidīta 23. martā. Kā stāsta saimniecības pārstāvji, 16. janvārī siltumnīcā eksperimentālā kārtā iestādīti daži stādiņi, kas jau marta beigās priecē ar ziedēšanu un arī pirmo sārtvaidzīti. Zemenes tiek audzētas bioloģiski dārza augsnē, bet pati siltumnīca ir apkurināma.

Lai gan pašlaik ir tikai viena sarkanā oga, sagaidāms, ka jau pēc vienas vai divām nedēļām siltumnīcās būs pirmā zemeņu raža.

Foto ieskats, kā siltumnīcā aug zemenes:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!