Zinību dienā, 1. septembrī, Valmieras centrā tika atklāti ziedu svētki, kas šogad rīkoti par godu skolas sākumam. Krāšņo ziedu kompozīcijas veidotas no septembrī ziedošajām dārza puķēm, dekoratīviem augiem un pat pirmajiem āboliem, kas rada skolas sākumam raksturīgo noskaņu.

Katru gadu Valmieras pilsētas centra laukumā tiek rīkoti ziedu svētki ar dažādām kompozīcijām un vides objektiem, un šogad ziedošais skaistums radīts par godu skolas gaitām, kas vairumam asociējas ar dālijām, gladiolām un asterēm, kas arī ir šo kompozīciju pamatā.

Māksliniece Inta Skrastiņa portālam ''Tavs Dārzs'' atklāja, ka kopumā šeit apskatāmi pieci objekti, starp kuriem ir lielformāta burti, torte ar Karlsonu un krāšņas ziedu arkas, pie kurām steidz iemūžināties pilsētas iedzīvotāji un viesi.

Kas attiecas uz izmantotajiem ziediem, tad kompozīciju pamatā ir dālijas no Maijas Breikšas un Ritas Zaļais audzētavām, kā arī citi šajā sezonā aktuāli augi no vietējiem dārziem, piemēram, saulespuķes, zeltslotiņas, hortenzijas un dažādas pļavu puķes un dabas materiāli, piemēram, koka bluķīši un āboli.

Kopumā ziedu kompozīcijās izmantoti tūkstošiem ziedu. Lai ziedi ilgāk saglabātu savu krāšņumu, tie glabājas oāzēs, tāpēc kompozīcijas varēs klātienē apskatīt vismaz nedēļu, stāsta māksliniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!