Lai arī līdz aktīvajai vasaras sezonai vēl tālu, jaunais gads Salaspils botāniskajā dārzā iesācies ar iespaidīgu ziemas ainavu. Dārzs sniega glazūrā izskatās citādāk nekā ierasts - uz baltā fona atklājas koku vainagu formas, kas vasaras sezonā ir klātas ar lapām, un to visu patiesi vērts redzēt arī pašu acīm.

Pastaigājoties pa tālākajām dārza teritorijām, sniegā var saredzēt vietējo dzīvnieku pēdas, bet soliņus un augu etiķetes pilnībā pārklājis sniegs. Kā portālam TavsDārzs.lv atklāja botāniskā dārza Informācijas un izglītības nodaļas vadītāja Lāsma Semerova, tad apmeklētāji gaidīti arī ziemā, tikai jāņem vērā vispārzināmā patiesība – nav nepiemērotu laikapstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs! ''Aicinām visus padomāt par siltu apģērbu, ņemt līdzi karstos dzērienus un doties uz Salaspili. Aktīvās atpūtas cienītājus aicinām izmantot izveidoto slēpošanas trasi, tās kopējais garums ir 3,7 kilometri. Slēpotājiem būs iespēja apskatīt tālākās dārza teritorijas, kas ikdienā paliek nepamanītas,'' atklāj botāniskā dārza pārstāve.

Tā kā atpūtas soliņus klāj bieza sniega kārta, atpūtai ieteicams izmantot botāniskā dārza "oāzi" jeb oranžēriju. Šeit gan par dūraiņiem var aizmirst, jo tropos temperatūra noteikti būs virs +25 oC grādiem. Jāatzīmē, ka oranžērija arī ziemas sezonā sniedz iespēju doties pastaigā pa vasarīgo oāzi gida pavadībā.

Kamēr asprāši botāniskā dārza dendrārijā ierosina organizēt koku noteikšanu pēc sniega cepures formas un lieluma, oranžērijā sākusies lielākā aloju ziedēšana Nacionālā botāniskā dārza vēsturē! To ziedēšanu uz mājas palodzes izdodas reti kad novērot, bet oranžērijas jaunajos apstākļos tās uzziedējušas pārsteidzot pat profesionāļus!

Aizvien aktuālas ir arī karaliskās strelīcijas, var arī redzēt, kā gatavojas tropu augļu raža - citrons, greipfrūts un papaija. Savukārt vēsākajā subtropu zālē zied kamēlijas un ne tikai, aizvien iespējams aplūkot arī daudzveidīgo ciklamenu un gerberu kolekciju.

Salaspils botāniskais dārzs atvērts katru dienu, no pulksten 9 līdz 18. Oranžērija slēgta pirmdienās un otrdienās.

Foto no Salaspils botāniskā dārza:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!