Foto: AFP/Scanpix/LETA

Indonēzijas dzīvnieku un augu sugu aizsardzības dienestu pārstāvji džungļos atraduši vienu no pasaulē lielākajiem ziediem – raflēziju, kuru dēvē par "monstru ziedu", janvāra sākumā ziņo CNN.

"Tavs Dārzs" jau savulaik vēstīja par deviņiem augiem, kurus labāk neošņāt, jo ļoti nelāgi ož – to vidū arī ir raflēzija. Kā raksta CNN, "monstru zieds" savu iesauku guvis, jo augs parazitē uz vīteņaugu saknēm, kā arī tam ir briesmīga smaka – augs ož pēc puvušas gaļas. Augs ne velti šī iemesla dēļ tiek saukts arī par "līķu puķi".

Augs atrasts Sumatras rietumu mežos. Tas ir 4 pēdas (aptuveni 121 centimetru) liels, kā rezultātā, tas, iespējams, ir pats lielākais zieds, kas jebkad ir atklāts, atsaucoties uz Dabas resursu un saglabāšanas centra vēstīto, raksta CNN. 2017. gadā šajā pašā apkaimē atklāta arī vēl viena milzu raflēzija, bet šī gada atklātais zieds ir par 10 centimetriem lielāks.

Augam nav ne lapu, ne sakņu, norāda medijs. Tas ir parazītaugs, kuram patīk dzīvot "uz citu augu rēķina". Kā vēsta CNN, šī auga dzīves ilgums ir traģiski īss – augam "mute" vaļā ir tikai vienu nedēļu, bet pēc tam tas nomirst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!