Foto: Andrew Sietsema
Par īstu interneta sensāciju visā pasaulē kļuvis kāds neparasts ledus veidojums ASV Mičiganas štata rietumos – ledus ābols.

Neparasto ledus ābolu iemūžinājis Andrivs Sītsima, kurš ar neparastajiem foto padalījās arī "Tavs Dārzs". Pats bildes autors šos ābolus nosaucis par "spoku āboliem". Tā kā šie āboli ir 'Jonagold' šķirnes, dārziņa īpašnieks tos jokojoties nosaucis par 'Jonaghosts', vēsta "Forbes".

Kā pieļāva bildes autors, sapuvušos ābolus pārklāja ledus kārtiņa, bet, kad viņš atzarojis ābeles, tad zari sašūpojušies un puvekļi izslīdējuši no ledus apvalka, kā rezultātā radies neparastais ledus ābols.

"Forbes" norāda, ka šis ir īsts fenomens, kas izraisījis ļaužu apbrīnu, tomēr ir arī tādi, kas ir skeptiski par to, vai šāds veidojums ir īsts. Arī botāniķis Džeimss Vongs savā tviterī atzinis, ka neko tādu līdz šim nav redzējis.

Savukārt CNN meteorologs Džudsons Džoness šo parādību skaidrojis ar laikapstākļu sakritību, kā rezultātā izveidojušies ledus āboli, proti, sasalstošo lietu, kas ābolus pārklājis ar ledus kārtiņas "glazūru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!