Foto: Vida Press
Kamēr Latvijas iedzīvotāji intensīvi strādā, lai radītu lielākus un mazākus kartupeļu laukus, tikmēr Taizemē notiek aktīvs darbs saules apmirdzētos rīsu laukos.

Taizeme var asociēties ar mierpilniem ļaudīm, karstiem un mitriem laikapstākļiem, un, protams, ar rīsu kultūru, kam ir ļoti stingras tradīcijas. Taizeme ierindojas piektajā vietā pasaulē ar lielāko zemes platības izmantošanu rīsu audzēšanā, kā arī tā ir otra lielākā rīsu eksportētājvalsts pasaulē. Rīsu audzēšana Taizemē veido ievērojamu daļu no tautsaimniecības. Gandrīz 40 procenti darba spēka strādā lauksaimniecībā un vairāk kā 15 miljoni no tiem ir tieši rīsu lauksaimnieki.

Rīsa lauki ir ļoti plaši un to kopšana un novākšana ir ļoti smags darbs. Jau izsenis rīsa lauki un turienes strādnieki ir iecienīts fotogrāfu intereses objekts, radot neticami skaistus attēlus. Maģiskas fotogrāfijas izdevušās arī kādam taizemiešu policistam, foto amatierim Saravutam Vansetam, kura bildēs iemūžinājis rīsa vācēju darbu savā bērnības pilsētā Taizemē, netālu no Mekongas upes.

Aģentūrai "Vida Press" 46 gadus vecais policists atzinis, ka nekad neesot fotografējis savā dzimtajā ciemā, tomēr šajā reizē nolēmis, ka vēlas dalīties skaistumā ar visu pasauli.

Foto: Vida Press

Aprakstot fotogrāfiju uzņemšanas gaitu, viņš atceras: "Tas bija vienreizējs moments – saule bija pie apvāršņa un izveidoja zelta auru apkārt objektiem. Debesis bija tīras, tajās nebija neviena mākoņa. Tā ir apbrīnojama vieta. Es sagaidīju īsto mirkli – fotogrāfu tik ļoti mīlēto zeltaino stundu, lai radītu bildes. Esmu priecīgs, ka spēju šo vietu parādīt tik naturāli un reālistiski. Tā bija īsta bauda būt klāt un novērot šo seno lauksaimniecības metodi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!