Vienam patīk dālijas, otram asteres, bet es nevaru iedomāties rudeni bez krāsainajām cinijām.

Kādas krāsas tik te neatradīsi - oranžsarkana, ziloņkaula krāsa, rozā, koši sarkana, šarlaksarkana, dzeltena ar oranžu apmali - visu krāsu maisījums. Nogriez vecos ziedus un pēc nepilnas nedēļas jau atkal vietā jauni. Protams, gribējās atrast arī ko veselīgu šajos ziedos, tomēr nācās vilties. Visa ciniju veselība ir to krāsās. Pastāv taču krāsu terapija.

Ar audzēšanu pagaidām neiet viegli, jo no sēklām uzdīga tikai pāris stādi un jau sabēdājos, ka nekas neizaugs. Bet kāds bija mans pārsteigums, kad no trijiem stādiem izauga liels ciniju krūms ar daudzkrāsainiem ziediem.

Cinijas parasti uzzied pēc 50-60 dienām no izdīgšanas brīža. Ziedi ir patiesi skaisti novietoti virs lapojuma, atgādina pildītu margrietiņu. Tie ļoti labi izskatās ziedu kārtojumos, pušķos. Kā grieztie ziedi ilgi nenovīst, stādus arī ar visiem ziediem var pārstādīt, tas netraucē tiem turpināt augt un ziedēt. Arī sēklu ievākšana ir vienkārši - pavisam noziedējušu ziedkopu pataustot, ja jūt, ka čaukst, var ņemt nost un likt žāvēties.


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!