Foto: Publicitātes foto
Rundāles pils baroka stila franču dārzs ieguvis Eiropas Dārza balvu kategorijā "Vēsturiska parka vai dārza pārvaldība vai attīstība", liecina organizācijas Eiropas Dārzu mantojuma tīkls mājaslapā publiskotā informācija.

Rundāles pils dārzs šajā kategorijā ieguvis pirmo vietu, pārspējot Lauteru pils dārzu Lielbritānijā un Markesakas pils dārzu Francijā.

Eiropas Dārza balva tiek pasniegta kopš 2010.gada. Balvas tika pasniegtas trīs kategorijās: "Vēsturiska parka vai dārza pārvaldība vai attīstība", "Kultūrainavas aizsardzība vai attīstība" un "Laikmetīga parka vai dārza dizains vai koncepcija". Katrā no kategorijām tika piešķirta viena 1.vietas balva un divas 2.vietas balvas.

Kategorijā "Kultūrainavas aizsardzība vai attīstība" pirmo vietu ieguvis bijušās hidraulikas zinātnes laboratorijas teritorijā iestādītais mežs Nīderlandes Markneses ciematā, bet kategorijā "Laikmetīga parka vai dārza dizains vai koncepcija" pirmo vietu ieguvis dārzs "The Third Train" Kompjeņas mežā, Francijas ziemeļos.

Eiropas Dārza balvu organizē Eiropas Dārzu mantojuma tīkls un Dikas pils fonds. Balvas pretendentus izvērtēja 12 starptautiskas žūrijas locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!