Vasara ir laiks, kad lielākajā daļā Latvijas novadu tiek vērtētas sakoptākās mājas, dārzi un īpašumi. Nule sakoptāko īpašumu konkurss noslēdzies arī Strenču novadā, portālam "Delfi" stāsta novada sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Gailīte.

"Lai arī aktivitāte dalībai konkursā bija ļoti neliela, tomēr, apbraukājot novadu, redzams, ka mums ir mājvietas, par ko priecāties, ar ko lepoties un ir, ko parādīt citiem," stāsta Ginta.

Strenču novadā sakoptākie īpašumi tika vērtēti trīs nominācijās. Kategorijā "Lauku sētas - viensētas, kas atrodas ārpus apdzīvotām vietām" balvas tika piešķirtas Plāņu pagasta "Jaunmāju" saimniekiem Gunitai un Aigaram Krumholciem, kā arī Meikšānu ģimenei no "Rožkalnu" mājām Jērcēnu pagastā.

Arī nominācijā "Individuālās ģimenes mājas pilsētās un ciemos" balvas saņēma vairāki saimnieki - Valentīna Soldatenkova un Vasilijs Petrovs Sedā, Līga un Pēteris Svarinski Jērcēnu pagastā, kā arī Ozolu ģimene no Strenčiem.

Nominācijā "Uzņēmumi, daudzdzīvokļu mājas un iestādes" tika apbalvots Rihards Circenis no zemnieku saimniecības "Jaunstrūkas" Plāņu pagastā un Sedas veco ļaužu un invalīdu rehabilitācijas centrs.

Veicināšanas balvas par īpašām iniciatīvām vides estētiskajā veidošanā saņēma Siliņu ģimene no "LejasRuķiem" Plāņu pagastā, Ēriks Vašuks no Strenčiem, kā arī Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas kolektīvs.

Fotogalerijā - Kārļa Kārkliņa fotoreportāža no Strenču sakoptākajām mājvietām vērtēšanas komisijas apciemojuma dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!