Foto: Jana Dukaļska

Ik vasaru Latvijas pilsētas ietērpjas ziedu rotās – puķudobes zied kā no pārpilnības raga, bet parkos, skvēros un citviet tiek uzstādīti dekori, kas izpelnās lielu uzmanības devu. "Tavs Dārzs" šoreiz "virtuāli" viesojas Ludzā, kur šovasar parkā sasēdušas ziedu vardes, eži, dzērves un ne tikai.

No Latvijas pilsētām var smelties kripatiņu iedvesmas savu dobju izveidei, dažādu augu kombinācijām un arī dekoru uzstādīšanai, kas ainavā izskatās kā īsta "odziņa". Arī no Ludzas var gūt krietnu iedvesmu, jo tā šajā sezonā var lepoties ar daiļu ziedu rotu, kas aplūkojama ne tikai parkā, bet arī citviet pilsētā.

Kā "Tavs Dārzs" pastāstīja Ludzas novada pašvaldības pārstāve Jana Dukaļska, par apzaļumošanu pilsētā atbild SIA "Ludzas apsaimniekotājs" apzaļumošanas un labiekārtošanas iecirknis. Dobes aprūpē sešu cilvēku komanda – šie cilvēki tiek atlasīti sezonas darbiem. "Katra dobe būs skaista, ja par to pareizi rūpēsies un regulāri apkopsi, tas ir smags fizisks darbs, laiks un pūles, un jāteic, ka komanda ar to lieliski tiek galā," uzteic Ludzas daiļdārzniece Ļubova. Augiem apzaļumošanas komanda veic uzskaiti, bet katrai dobei atvēl konkrētu stādu skaitu. Tie tiek pasūtīti jau laicīgi, proti, septembrī un oktobrī, tāpēc jau pavisam drīz Ludzā sāksies gatavošanās jaunajai ziedu sezonai.

Foto: Publicitātes attēli
Dukaļska teic, ka atzinīgus vārdus par pilsētas ziedu rotām izsaka arī pilsētas iedzīvotāji, bet mazākie ķipari parkā īpaši novērtē ziedu-zvēru figūras. "Parks patiesi ir skaistākā vieta pilsētā," atzīmē pašvaldības darbiniece.

"Varu teikt, ka Ludzā pie apzaļumošanas ļoti piedomā un darbinieki ļoti cenšas, to redz ikdienā. Un tas nav tikai parkā, bet arī visā pilsētā kopumā, to ir vērts akcentēt," piebilst Ludzas pašvaldības pārstāve, "Lai pārliecinātos – jāredz, un varbūt atlikušajās siltajās nedēļas nogalēs (vai arī nākamsezon) ir vērts iekļaut Ludzu savā brīvdienu maršrutā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!