Foto: Shutterstock

Ja dažs teiks, ka guļamistabā vajadzīga tikai gulta – nevar nepiekrist, bet ir vēl pāris lietas, kas telpu padara omulīgāku, piemēram, lampas. Kādas lietas guļamistabā vēlams vēl iegādāties, lūkojam portāla "Houzz" apkopotajā listē.

Lampa pie gultas. To var novietot ne tikai uz naktsskapīš vai sienas, bet arī griestiem. Apgaismojumam pie gultas ir arī vairāki ieguvumi, piemēram, nebūs jāceļas un jāiet pie durvīm, lai tikai telpā ieslēgtu apgaismojumu, varēs lasīt grāmatu, kā arī papildu apgaismojums telpā radīs romantiskāku noskaņu.

  • Šajā rakstā vari izlasīt dizaineres knifus, kā guļamistabai izvēlēties apgaismojumu.

Ēdiena paliktnis. Daudzi noteikti šo lietu uzskatīs par pilnīgi nevajadzīgu guļamistabā, bet no otras puses – nenoliegsiet, ka reizēm arī gultā uznāk vēlme panašķēties. Turklāt – ne viens vien filmās ir redzējis, ka mīļotais cilvēks pasniedz brokastis gultā. Kāpēc gan balansēt gultā starp krūzītēm un šķīvjiem, ja šim iemeslam lieliski noderēs ēdiena paliktnis? Portāls atgādina, ka ir arī speciāli paliktņi portatīvajiem datoriem un planšetēm, bet tos gan nevajadzētu lietot guļamistabā, jo tie ir traucēklis miegam.

Glabātuve dekoratīvajiem spilveniem vai plediem. Guļamistabā jāparedz vieta, kur uzglabāt ne tikai gultasveļu, bet arī dekoratīvos spilvenus vai plediņus. Lieliski būs, ja zem gultas jau ir ierīkota glabātuve, bet, ja tādas nav, tad var apsvērt domu par pufu ar kasti, kas vienlaicīgi būs gan sēžamais, gan arī mantu glabātuve.

Neliels krēsls vai pufs. Viens krēsls vai trīs nelieli pufi guļamistabā varēs pildīt ļoti praktisku funkciju, proti, uz tiem varēs apsēsties, lai uzvilktu apģērbu. Tāpat reizēm zem pufiem ir uzglabāšanas kastes, kur var salikt liekās mantas.

Grāmatu plaukts. Ja grāmatu lasīšana guļamistabā ir tava aizraušanās, tad droši telpu vari papildināt ar nelielu grāmatu plauktu, kur sarindot savas iecienītākās grāmatas vai arī tādas, kas tikai gaida savu lasīšanas kārtu. Kā iesaka portāls, tad grāmatu plauktus var novietot gultas kājgalī vai piestiprināt pie sienas virs gultas, jo šādi telpā tiks ietaupīta vieta (skatīt foto zemāk).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!