Foto: Shutterstock
Ja šobrīd esi guļamistabas iekārtošanas procesā vai arī izjūti vēlēšanos kaut ko mainīt esošajā telpā, iespējams, pārdomu brīži pie krāsu bundžu stenda tev nav sveša lieta. Lai palīdzētu saprast, kā katra krāsa varētu izskatīties dzīvē, iedvesmojoties no "Houzz", piedāvājam ieskatu dažādu izmēru un stilu guļamistabās.

Krāsas izvēļu nozīmība noteikti nav pārspīlēta – izvēloties konkrētajai telpai un tās izmantošanai piemērotāko toni, iespējams radīt vēlamo atmosfēru. Piemēram, sarkanā un oranžā krāsa rosina apetīti, tāpēc labi der virtuvē, turpretī dzeltenā un zaļā krāsa var palīdzēt radīt mierpilnu oāzi vannasistabā.

Runājot par guļamistabu, ar šīs telpas krāsas izvēli steigties nevajadzētu, jo tajā tiek pavadīta liela ikdienas daļa. Ja tu pat nepieļauj domu, ka guļamistaba varētu būt violetos toņos, tas nenozīmē, ka kādam citam šī nešķitīs labākā ideja uz pasaules. Ne velti daudzi cilvēki arī uzsver, ka viņu laimīgā krāsa ir melnā, kamēr citi to asociē ar kaut ko drūmu un bēdīgu.

Iespējams, rakstā apkopotie guļamistabu piemēri iedvesmos arī tevi veikt pārmaiņas savā "lāča migā".

Šajā guļamistabā "satikusies" pavasarīgi dzeltenā ar gaiši pelēko krāsu, kopā veidojot neuzbāzīgu telpas interjeru.

Ja augstāk minētajā variantā dzeltenā krāsa šķiet pārāk koša, to var nomainīt pret mierīgāku toni un iegūt tikpat glītu krāsu savienojumu.

Lai sakopotu spēkus un izvēdinātu galvu, daudzi dodas dabā, kur dominē zaļā krāsa. Tieši tāpēc šīs krāsas izvēle guļamistabā ir īpaši piemērota tiem cilvēkiem, kuri, pavadot laiku telpā, cer sagaidīt mierpilnu atmosfēru.


Ja ar zaļo krāsu aizkaros šķiet par maz, interjeru var papildināt ar krāšņajām istabas rotām - telpaugiem.

Tāpat kā zaļie, arī zilie toņi spēj nomierināt. Gaišs, debesu zils tonis radīs vasarīgu noskaņu, savukārt tumši zils nedaudz aristokrātisku un klasisku vidi. Šis piemērs parāda, ka guļamistabā labi iederas arī tirkīzzilais tonis.

Ja guļamistabā vēlies izcelt tumši zilos interjera elementus, talkā vari ņemt balto krāsu, uz kuras fona zilā krāsa kļūs vēl piesātinkāka.

Šīs guļamistabas īpašnieki nolēmuši, ka telpas sienu jārotā fototapetei. Ja arī tevi tirda vēlme kādu sienu klāt ar izteiksmīgu bildi, šajā rakstā uzzini, kā nenošaut greizi.

To, ka no krāsām nav jābaidās, pierāda šis piemērs, kurā par sienu krāsu izvēlēta violetā. Lai gan tonis ir visnotaļ tumšs, guļamistabu papildina gaišās mēbeles un logs, veidojot harmonisku kombināciju.

Turpretī šeit violeto toni atsvaidzina ziedu rakstu spilveni un sega, mirdzošie spoguļu rāmji un izteiksmīgie gaismekļi.

Ja vēlies pieturēties pie gaišajiem toņiem, violetie un rozīgie varianti var būt kā radīti tev!

Lai gan varētu šķist, ka rozā ir jaunu meiteņu krāsa, tā glīti iederas arī pieaugušo guļamistabās.

Ja esi no tiem, kuriem melnā krāsa nešķiet nomācoša, to vari izmantot arī guļamistabā, taču pirms tam šis lēmums kārtīgi jāapsver.

Kā redzams augstāk minētajos piemēros, guļamistabai piestāv gan koši, gan arī tumšāki toņi, taču bēšo toņu uzvaras gājiens nebūt nav noslēdzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!