Foto: Shutterstock
Apkures sezona rit pilnā sparā, un radiatori vairs netiek slēpti aiz aizkariem. Ja nu radiatoru oriģinālais krāsojums nešķiet tas gaumīgākais, ir vērts apsvērt domu par to pārkrāsošanu, kas pārvērtīs ierasto noformējumu līdz nepazīšanai. Smelies idejas un ievies jaunas krāsas mājoklī!

Dzīvespriecīgāku noformējumu telpa iegūs, ja radiatora jaunais krāsojums tiks saskaņots ar citiem akcentiem telpā, piemēram, vannasistabā ar dvieļiem, trauciņiem un kādu aksesuāru. Šādā veidā krāsu kombinācijas veiksmīgi tiks izceltas un vienmuļais radiators kalpos kā aksesuārs, nevis lieta, ko gribētos noslēpt.

Lai arī šajā mājoklī radiators nav ļoti atsegts un redzams no visām pusēm, tas ir gana liels, tāpēc oriģināls krāsojums noteikti ir viens no labākajiem veidiem, kā to veiksmīgāk integrēt mūsdienīgā interjerā. Šajā piemērā tas nokrāsots melns un tad apzeltīts.

Ja nu spilgtas krāsas nešķiet piemērotas, ierasti balto radiatoru var pārkrāsot pelēku, pieskaņojot to sienas krāsojumam.

Attiecīgā interjerā arī melns radiators var izskatīties ļoti eleganti, vēl jo vairāk, ja tam tiks piešķirts grezns spīdums, piemēram, perlamutrs vai sudraba klājums.

Bērnistabā noteikti var izpausties ar krāsu klātbūtni, un radiatora pārkrāsošana var būt viens no veidiem. Interesanti izskatīties gan klājums vienā krāsā, gan arī dažādās, tāpēc ideju var piemērot katras istabas interjeram.

Stilīgā miteklī var piestāvēt šī ideja, kad radiators krāsots tā, ka tas izskatās vecs. Šāds vintāžas stils ļoti labi iekļausies pat mūsdienīgākajā interjerā.

Kādam, iespējams, labpatiks ideja ar apzeltītu radiatoru, turklāt šādā izpildījumā tas noteikti nav pelnījis būt noslēpts aiz aizkariem, gluži pretēji – tā ir interjera pērle!

Arī vara krāsa radīs daudz greznāku un aristokrātiskāku stilu interjerā.

Nepieskaņojot radiatoru telpas noformējumam, kā tas ir šajā gadījumā ar tumšu krāsu, var panākt oriģinālas pārmaiņas, jo tie kalpos kā akcents telpā.

Tomēr viens no biežāk sastopamajiem risinājumiem, kā apnikušos radiatorus atsvaidzināt un padarīt mūsdienīgākus, ir pieskaņot tos sienas krāsojumam. Tādā veidā tie arī nebūs tik redzami.

Ja esi iedvesmots pievērsties radiatoru pārkrāsošanas darbiem, tad pamācību, kā to pareizi darīt, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!