Foto: Publicitātes foto

Vajadzība pēc jauniem darbiniekiem, tai skaitā iesācēja līmeņa, informācijas tehnoloģiju (IT) nozarē Latvijā ir joprojām, tāpat arī pārkvalifikācijas programmas turpinās, tomēr izteikti iezīmējas vispieprasītākās jomas, proti, darbs neatradīsies visiem. Arī algas vēl arvien ir starp augstākajām Latvijā, tomēr straujiem lēcieniem vairs nav pamatojuma.

Par to, kādas prasmes informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumi šobrīd savos darbiniekos Latvijā novērtē visvairāk un kas notiek ar algām šajā sektorā, intervijā "Delfi Bizness" stāsta uzņēmuma "Accenture" jaunais vadītājs Latvijā Ivo Ālmanis. Viņš arī atklāj, ka mūsu valstī IT nozares darbinieki jau nopelna vairāk nekā dažviet citur Eiropā.

Vai nozarē ir krīze? Ālmanis to noliedz un norāda tikai uz izaugsmes sabremzēšanos, kam ir vairāki iemesli.

Viņš arī brīdina, ka tuvojas mākslīgā intelekta cunami vilnis, kas var aizslaucīt tos, kas nepaspēs sagatavoties.

"Delfi Bizness" jau vēstīja, ka Ālmanis "Accenture" vadītāja Latvijā amatā stājās pagājušā gada nogalē. IT nozarē viņš strādā jau kopš 1994. gada un darba pieredzi uzkrājis gan vietējās, gan starptautiskās kompānijās. "Accenture" komandai viņš pievienojās pirms 13 gadiem, kopš tā laika ieņemot vairākus vadošus amatus.

Uzņēmuma vadītājs Baltijā joprojām ir Maksims Jegorovs, kurš koncentrējas uz stratēģisko plānošanu un izaugsmes veicināšanu plašākā mērogā, kā arī mākoņtehnoloģiju attīstību Ziemeļvalstīs.

"Accenture" ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums. Filiāli Latvijā tas atvēra 2002. gadā, bet kopš 2021. gada uzņēmumam ir arī birojs Lietuvā.

Kas notiek nozarē?

Lai arī IT nozares izaugsme kļuvusi lēnāka, daļa lielo pasaules tehnoloģiju kompāniju samazinājusi darbinieku skaitu un valda vispārēja piesardzība, par krīzi nav runas, apgalvo Ālmanis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!