Foto: Shutterstock
Prātīgākais jau ir domāt pašiem par sevi un iekārtot mājokli, kā gribas, bet vēl labāk, ja to izdodas apvienot ar prasmi radīt viesmīlīgu noskaņu. Ja esi pabijis mājokļos, kas tā vien vilina tur atgriezties vēl un vēl. Iespējams, kāds no šiem ierosinājumiem palīdzēs tikt pie līdzvērtīgu sajūtu radīšanas pašu mājās.

Ērtības viesiem

Kad viesi sagaidīti, tie jutīsies īpaši patīkami, ja būsi padomājis ne vien par gardumiem, ar ko palutināt, bet arī tādu sīkumu kā viesu čībām vai zeķītēm. Varbūt pašiem ir ieradums staigāt basām kājām, bet citi mēdz būt salīgāki, tāpēc par šādu iespēju – apaut pēdas – viesi var būt ļoti pateicīgi, līdz ar to, jutīsies arī omulīgāk un kā mājās.

Skatiens tālumā

Gan esi pieķēris arī sevi pie situācijas, ka, pie kāda viesojoties, parasti pieej pie loga un paveries tālumā vai vienkārši aplūko tuvāko apkārtni. Viesistabā ar logu noteikti jārada iespēja pie tā pietiet un pavērties tālumā. Tātad neliec loga tuvumā mēbeles, kas traucētu. Loga klātbūtne telpā raisa omulīgāku sajūtu arī dabiskā apgaismojuma dēļ, tāpēc neizvēlies tumšus vai biezus aizkarus.

Foto: Shutterstock

Dīvāns

Nepietiek ar to, ka dīvāns ir. Tam jābūt ērtam. Viesi atcerēsies neērto sēdēšanu, tāpēc dīvāna izvēlē prāto ne tikai par to, kā ērti tur gulšņāt, bet arī pieklājīgi sēdēt viesiem. Nereti dīvāni ir pārāk dziļi, tad ir grūti atspiest muguru un nākas būt pusguļus stāvoklī. Protams, tam nevajag būt arī cietam kā beņķim, tāpēc katram jāatrod tas zelta vidusceļš. Lieliski, ja ir vieta, kur nolikt sēžammaisus, iekārt šūpuļkrēslu vai atvēlēt vietu klubkrēslam – šīs mēbeles būs uz izķeršanu.

Paklājs

Tā kā viesi parasti uzturas viesistabā pie kafijas galda vai ērti iekārtojušies dīvānā, uzmanība tiek pievērsta grīdas segumam šajā zonā. Labi, ja ir mīksts paklājs, kas sildītu pēdas un pie viena radītu omulīgu noskaņu.

Foto: Shutterstock

Mēbeļu izvietojums

''Houzz'' aprakstījis, ka perfekts un līdz sīkākajām niansēm pārdomāts telpas iekārtojums var radīt pārāk pedantisku vidi un līdz ar to, ne to viesmīlīgāko noskaņu. Šajā sakarā ieteicams mēbeles tomēr neizbīdīt līdz pašām sienām, bet atstāt dažu centimetru spraugu. Tas radīs brīvāku atmosfēru, šķitīs dīvaini, tomēr telpa vizuāli izskatīsies plašāka, un arī gaismas plūsma telpā būs vienmērīgāka.

Dzīvā uguns

Vai tās būtu sveces, mākslīgais kamīns vai iekurināta krāsniņa, uguns smarža, gaisma veido noskaņu, kas neapšaubāmi cilvēkam liek justies omulīgāk un mīlīgāk. Turklāt dzīvā uguns labpatiks ne vien viesiem, bet radīs arī mājīgāku sajūtu pašiem, ikdienā dzīvojoties pa mājām.

Foto: DELFI

Našķu trauks

Uz kafijas galdiņa, virtuvē uz letes, kur notiek vislabākās sarunas, vai arī ēdamgalda vidū noliec kādu našķu trauciņu. Tās var būt sukādes, pašcepti cepumi, šokolāde, augļi vai zefīri – viesiem patiks iespēja jebkurā brīdī pacienāties ar kādu našķi, un, ja nu ciemiņš to neatcerēsies kā primāro lietu no šīs mājvietas, bet noteikti radīs patīkamas sajūtas, esot viesa lomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!