Foto: Shutterstock
Parkets, lamināts, linolejs, flīzes, korķis vai paklājs – variācijas daudz un dažādas, taču pat ar plašo piedāvājumu grīdas seguma izvēlē grūti izcelties. Patiesībā tā nebūt nav! Atradām pat ļoti drosmīgus un košus iedvesmas foto, kas pierāda pretējo.

Lai arī nav ierasts parketu redzēt košu un krāsainu, šis dizains var kalpot par iedvesmu būt oriģinālam arī parketa izvēlē.

Kas attiecas uz paklājiem, tos ierasts redzēt ar košiem rakstiem, bet – vai esi iedomājies, kā izskatītos paklājs ar dažāda biezuma faktūru? Iestrādāti raksti paklājā izskatīsies fantastiski, lūk, viens piemērs!

A photo posted by ProInterierCZ (@prointeriercz) on Sep 21, 2016 at 1:05am PDT

Paklāji pavisam noteikti radīti tiem, kas vēlas košu jo košu pamatu zem kājām. Marmora efektu spilgtās krāsās ar parketu vai linoleju būtu grūti panākt, bet ar paklāju – ne to vien!

Ar katru gadu parādās kāds jauns inovatīvs risinājums grīdas segumiem. Pēdējā laikā arī Latvijā arvien biežāk tiek izvēlēti PVC dēļi, kas izskatās gluži kā paklāji, tomēr kopšanas ziņā krietni atšķiras.

A photo posted by Gibbon Group (@gibbongroup) on Sep 18, 2016 at 12:24am PDT

Un kāpēc gan vienā telpā neizmantot divu veidu grīdas segumus? Salikums – flīzes un lamināts – izskatās vairāk kā lieliski, turklāt ļoti labi pilda savas funkcijas katrā darba zonā. Piemēram, virtuvē labāk kalpos flīzes, turpretim dzīvojamā zonā patīkamāks būs lamināts.

Arī klasiskais parkets var būt ieklāts oriģinālākā izpildījumā, tādā veidā izpelnoties vēl vairāk komplimentu.

Arvien lielāku atzinību iegūst grīdas segumi, kas kaut ko imitē – koku, betonu, flīzes, paklāju vai akmeni.

Piemēram, flīzes vannasistabā var izskatīties kā parkets.

Izvēloties flīzes, vērts pievērst uzmanību arī austrumnieciskākiem motīviem. Iespējams, šāda izvēle var būt īstā, ja pārējo telpu vēlies neitrālu.

A photo posted by Zuzia Stadnik (@sususski) on Aug 30, 2016 at 10:23am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!