Foto: Shutterstock
Ikviens interjera dizainers apstiprinās, ka šobrīd modes lieta interjerā ir zaļie telpaugi. Un jo vairāk, jo labāk. Tāpēc aizlienē kādu no šīm gaumīgajām idejām, kā zaļos augus glauni integrēt interjerā.

Ja mājoklī ir kāds tukšs stūrītis, kam vēl neesi atradis pielietojumu, pavisam iespējams, tieši miniatūrais botāniskais dārzs būs labākā izvēle tā izmantošanā. Šādā gadījumā var izpausties pēc sirds patikas augu izvēlē, turklāt pārspīlēt ar augu daudzumu nav iespējams. Jo zaļāk, jo labāk.

Šis piemērs apstiprina, ka pat vienkārši salikti telpaugi uz grīdas izskatīsies fantastiski.

A photo posted by Abbey Lake (@abbey_lake) on Jul 11, 2016 at 8:17pm PDT

Ja plāno īstenot ideju ar augiem istabas kaktā, veido kompozīciju tā, lai visi augi nebūtu vienāda augstuma. Dziļākajā stūrī liec augstākos augus, bet tuvāk telpas vidum nelielākos.

A photo posted by @spacesbyrachel on Jul 18, 2016 at 2:31pm PDT

Ne visiem telpās ir brīvs, vēl neizmantots stūrītis, tad nu šādos gadījumos var aizlienēt ideju par nelielu stendiņu tieši puķupodu izkārtošanai. Uz tā labi izskatīsies gan lielāki, gan mazāki podiņi, bet dekoratīvākam kopskatam noteikti izmanto arī nokarenos telpaugus.

A photo posted by 2wavestudio_ (@2wavestudio_) on Mar 20, 2016 at 9:51pm PDT

Guļamistaba ir īstā vieta, kur izpausties ar zaļo draugu klātbūtni. Uz palodzēm, plauktiem, kumodēm, iekārti griestos, uz skapja malām uzlikti un pat uz grīdas izkārtoti.

Zaļo telpaugu izmantošanai aksesuāru vietā jāatceras kāds zelta likums – tie labi izskatīsies tad, ja fons ir neitrāls. Baltas, pelēkas vai citā tonī vienkrāsainas sienas ļaus tiem izcelties, turpretī raibas tapetes vai svītraini krāsojumi telpas noformējumu lieki saraibinās.

A photo posted by IVY MUSE (@ivymuse_melb) on Aug 27, 2016 at 2:31am PDT

Nez kāpēc vannasistaba visbiežāk tiek atstāta novārtā, tomēr velti. Arī šeit zaļie telpaugi var kalpot par aksesuāriem. Šajā gadījumā tad jāizvēlas tropiskie telpaugi, kam patīk mitrums.

Ja raugies uz sava mājokļa interjeru un prāto, kas gan ir tas, kas pietrūkst līdz pilnībai, iespējams, atbilde slēpjas telpaugu izvēlē. Kaut vai daži puķupodi ar zaļajām lapotnēm izcels un bagātinās noskaņu.

A photo posted by 2wavestudio_ (@2wavestudio_) on Mar 20, 2016 at 9:52pm PDT

Augu dažādība ir viens no atslēgas vārdiem veiksmīgam rezultātam. Izmanto augus dažādos augstumos, skarainus, ar gludām, kruzuļainām lapām, tropiskākus un vienkāršākus, tā, lai būtu interesanti vērot šo dažādību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!