Lielāks vai mazāks, stikla vai koka, virtuvē vai viesistabā, lai vai kāds būtu izpildījums, katrā mājoklī ir atrodams kāds galds. Tieši tāpēc, ka galdi ir visiem tik nepieciešami, ik pa laikam tiekam pārsteigti ar jaunām, inovatīvām un radošām pieejām galdu izveidē. Lūk, daži no spilgtākajiem dizaina piemēriem, ko apkopojis portāls ''Wimp''.

Dizainers John Houshmand radījis apbrīnas vērtu galdu, kurā iebūvēta daļa no kāda sena un bagātīga koka stumbra. Šajā dizainā ir acīmredzams mākslinieka gēns un spēja no vienkāršām lietām radīt ģeniālas idejas. Lai arī šis galds nav no praktiskākajiem tādā ziņā, ka lielā smaguma dēļ to nav iespējams ērti pārvietot, taču vietās, kur noris vērienīgas svinības, šāds galds ir veiksmīgs risinājums, kas apvieno lietderīgo ar acīm baudāmo.

John Houshmand

Greg Klassen radījis dabas ainavai līdzīgu galdu, kas arī tapis, iedvesmojoties no dabas skaistuma. Skaistā koka tekstūra un zilai stikls rada vizualizāciju upei, taču dizainu vēl īpašāku padara tas, ka koka grebuma vidus daļa ir atstāta tukša.

Greg Klassen

Greznības piekritējiem noteikti patiks Crystal Works radītais, skulptūras cienīgais kristāla galds. Šis dizaina darbs ir iespaidīgs, ne tikai vizuālā izskata dēļ, bet arī svara, jo šis nebūt nav no vieglākajiem galdiem.

Cristal Works

Mājokļos, kur ballītes nav reta parādība, šāds mirguļojošs John Foster radīts galds būs kā radīts, interjera papildināšanai. Interesanti, ka šis galds rada neticamības sajūtu par to, kā tas stiprināts, jo vērojot to no malas, izskatās, ka kuru katru brīdi tas var apgāzties. Tomēr dizainers ir par visu padomājis, un šajā izpildījumā galds pilda pat papildus funkciju – izstarojot dažādu krāsu spēles uz sienām.

John Foster

Dizaineru veikums Francijas uzņēmumā ''Bleu Nature'', atspoguļo augstāko pilotāžu oriģinālu darbu radīšanā. Šie mākslas darbi apvieno smagnējumu un vieglumu, radot pievilcīgus un gaumīgus galda risinājumus.

Bleu Nature

Dizaineru veikums Francijas uzņēmumā ''Bleu Nature'' atspoguļo augstāko pilotāžu oriģinālu darbu radīšanā. Šie mākslas darbi apvieno smagnējumu un vieglumu, radot pievilcīgu un gaumīgu galda risinājumu. Koka daudzslāņainums un stikla dažādais biezums rada neticamu līdzību okeānam, tāpēc šāds galds neļaus atraut acu skatienus nevienam, kas atradīsies galda tuvumā.

Duffy London

Šī mākslinieka interpretācija galdam ir pilnīgi atšķirīga no iepriekš redzētā, tāpēc tas jo īpaši izceļas. Stikls, apvienojumā ar metālu un sarkanu gaismu rada kosmisku noskaņu, taču galda radītājs ''Moto Art'', šo veikumu ir paredzējis kā galdu konferencēm. Šķiet, atrodoties pie šāda galda, domas klejotu pavisam tālu no sanāksmē apspriestā.

MotoArt

Eleganta interjera iekārtojumā katrs spēj iedomāties šo ''Duffy London'' radīto galdu, kas rada brīvības noskaņu. Iekārtie krēsli, galda norobežojums un minimālistiskais izpildījums ir savaldzinājis daudzus darba aplūkotājus.

Duffy London

Ekoloģiski domājušiem cilvēkiem vai tiem, kam vienkārši patīk būt pēc iespējas tuvāk dabai, noteikti patiks Haiko Cornelissen radītais galds ar zālāju pa vidu. Ja neļausim prātā ielavīties domām par to, cik galds ir praktiski kopjams, cik ērti uz tā ir novietot traukus un citas praktiskas nianses, tad šis veikums izskatās vairāk, kā brīnišķīgi.

Haiko Cornelissen

Koka galds lapas formā ir ne tikai praktisks formas dēļ, bet arī interjera papildinošs. Šķiet, šis ''Reditt'' veidotais galds varētu būt viens no tiem risinājumiem, kas piestāvētu gandrīz katrā interjerā.

Reditt

Praktisks, lakonisks, elegants un radošs galds, ko radījuši ''Essey''.

Essey

Arī David Gill radītais dizaina darbs nespēj kādu atstāt vienaldzīgu. Galda vizuālais izpildījums aizrauj gluži kā mākslas darbs, raugoties zilajā dzīlēs un apjaušot, cik reālistisks skats paveras šajā darbā.

David Gill

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!