Foto: Privātais arhīvs
Oļegs Aleksejevs un Angelīna Aļeksejeva sevi dēvē par absolūtiem dabas faniem. Tādēļ ideja radīt mākslu no tā, kas pieejams meža klēpī, jaunajai ģimenei radās laikā, kad pasauli pirmoreiz pāršalca Covid-19 uzliesmojums un laiks gribot negribot bija jāpavada mājās. "Izlēmām, ka jebkuram no mums ir jābūt iespējai būt tuvu dabai," pastāsta Oļegs. To viņi panākuši, radot mākslas darbus, kurās galveno lomu spēlē sūnas.

Lai arī par pamata nodarbošanos gan Oļegs, gan Angelīna pašlaik dēvē darbu IT nozarē, mājsēdes laikā abi sapratuši, ka grib radīt kādu prieku saviem tuvajiem un uzdāvināt viņiem simbolisku daļiņu no Latvijas dabas. "Mums daba ir vieta, kur rast iedvesmu, pozitīvu enerģiju un harmoniju. Tā ir vieta, kur palikt vienatnē ar sevi. Skaļajā pilsētas dzīves burzmā viegli aizmirst to, ko patiešām vajag, lai būtu laimīgs," savu mīlestību pret dabu paskaidro pāris.

Smeļoties iedvesmu internetā, viņi uzdūrušies "gleznām", kas radītas no sūnām. "Latvijā daudzi piedāvā veidot zaļās sienas, kaut ko lielu, bet mazu interjera dekoru, kuru varētu pasniegt arī kā dāvanu, kas liktu justies tuvākiem ar dabu darba laikā vai ziemas laikā, kad ārpus mājas negribas iet, nebija." Mākslas darbu galvenais vēstījums – pat ja reiz atkal būsim spiesti palikt mājās, mājoklī varam ienest daļiņu no meža, kas sniegs mierinājumu par to, ka viss ir pārejošs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!